Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Door de huidige omstandigheden is het helaas niet mogelijk de lopende expositie in de schouwburg te bezoeken.

Jolanda Euren - Expositie: Geordende kracht

Ik ben Jolanda Euren (1965) en kom uit Deventer en maak moderne en abstracte schilderijen. Mijn schilderijen zijn vaak van groot formaat, waarbij er duidelijk sprake is van een eigen stijl met veel kleur. Ik hou er van om met veel verf te werken. Ik geniet hoe de verf zich elke keer weer door mij laat geleiden en er weer een uniek schilderij ontstaat. Zelf zie ik mijn schilderijen als geordende kracht. Daarbij werk ik graag met diverse materialen om de verf naar mijn eigen hand te zetten. Niet alleen met grote kwasten maar ook met spatels en troffels en alles wat ik op dat moment voor handen heb om de verf de goede kant op te duwen.

Mijn werk maakt indruk door zowel kleurgebruik als de grootte van mijn schilderijen. In mijn eigen atelier kan ik mijn gedachten even losmaken en helemaal opgaan in de beleving van de verf en het plezier van het opbrengen van de verf. Bij mijn techniek liggen de doeken vaak horizontaal op tafel om zo royaal mogelijk de verftubes op het doek te spuiten.

Tijdens de expositie in de schouwburg Deventer stel ik mijn meest recente schilderijen ten toon.

 De tentoonstelling is tot 28 februari 2022 te zien.

Meer informatie via www.jolandaeuren.nl

 

Exposeren in de schouwburg

 

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).


Wil je graag exposeren in de schouwburg?
De expositieagenda voor de komende maanden zit vol. Vanaf 1 januari 2021 kan je weer contact opnemen met Senta Beckers.