Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Willem Groenewoud - In stille verwondering

Willem Groenewoud exposeert met zijn Sallandse meesterwerkjes van 9 januari tot en met 26 februari in de schouwburg. Op de 1e en 2e verdieping is zijn expositie 'In stille verwondering' te bewonderen.

Iedereen zal het wel eens hebben meegemaakt dat je soms verwonderd stil staat bij datgene wat je ziet, dat je verwonderd kijkt naar wat er gebeurt. Soms geloof je jezelf niet. Zo zijn talloze schilderijen van mij ontstaan; het schilderij “Waarom” over de aanslag op de Twintowers, “Vijf voor twaalf”- over de mogelijk  gevolgen van de opwarming van de aarde, “Drijfvuil” over de toenemende watervervuiling in ons land, kanalen en rivieren of “De schreeuw”, aandacht voor de boeren! Deze werken hebben een sociaal maatschappelijk element maar je kunt ook verwonderd raken door het mooie om ons heen. Een vaas met bloemen, een stilleven, een vogel uit zijn kooitje “Eindelijk vrij”, een verroeste pan, twee uien op een plank, een vogel op een tak genietend van de zon, een....

Lees meer over het werkt van Willem Groenewoud. 

Exposeren in de schouwburg

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).

Wilt u graag exposeren in seizoen 2018-2019? Neem dan contact op met Senta Beckers.