Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Louis Rinck: Mijn gedachten

Vanaf 25 april is de expositie 'Mijn gedachten' van Louis Rinck te zien. Rinck over zijn werk op doek: "Voor mij is het belangrijk om op de één of andere manier het dagelijkse leven vorm te geven en ik ben dus altijd al bezig mijn gedachten d.m.v. keramiek en pentekeningen zichtbaar te maken. Sinds 2004 gebruik ik ook het medium olieverf, waar ik erg van kan genieten".

De expositie 'Mijn gedachten' is geïnspireerd op de weg die een ieder aflegt van wieg tot graf: "Soms is hij grillig en soms soepel en lieflijk. Mijn weg spiegelt zich in mijn schilderijen. Ik werk intuïtief vanuit een emotie en ben zelf altijd weer verrast door het resultaat. Belangrijk is voor mij dat er harmonie in compositie/kleurgebruik uit spreekt. Soms ligt de harmonie en samenhang voor het grijpen en soms wil het maar niet komen. Het blijft een zoektocht. Maar… uiteindelijk lukt het toch."

Exposeren in de Deventer Schouwburg

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).

Voor het seizoen 2017-2018 zitten we vol, maar wilt u graag exposeren in seizoen 2018-2019, neem dan contact op met Senta Beckers.