Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Joost Golsteyn - Verf leeft

Door de huidige omstandigheden is het helaas niet mogelijk de lopende expositie in de schouwburg te bezoeken.

Zo’n 25 jaar geleden begon Joost Golsteyn aan zijn autodidactische avontuur als kunstschilder. Nadat een bevriende Deventer kunstenaar, wijlen Hans Bosman, hem wees op de intrigerende discipline van het portretteren, heeft dit hem niet meer losgelaten. Voornamelijk schildert hij karakteristieke beroemdheden en persoonlijke idolen, meestal aan de hand van treffende foto’s. Inmiddels accepteert Joost ook met veel toewijding opdrachten van mensen die bijvoorbeeld zichzelf of een familielid op doek vereeuwigd zouden willen zien. Dit alles in een uniek eigen handschrift, dat zich zonder academische invloed zo autonoom heeft mogen ontwikkelen dat zich telkens opnieuw een verrassende signatuur openbaart.

 

Exposeren in de schouwburg

 

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).


Wil je graag exposeren in de schouwburg?
De expositieagenda voor de komende maanden zit vol. Vanaf 1 januari 2021 kan je weer contact opnemen met Senta Beckers.