Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Jeroen Helle – Ik ben een Perifeer

Vanaf 31 augustus is de expositie 'Ik ben een Perifeer' van Jeroen Helle te zien. Jeroen is een van de fotografen die zich inzet om de avontuurlijke concerten die plaatsvinden op het kleinste podium van Deventer vast te leggen op de gevoelige plaat. In het geval van Jeroen mag je dat zelfs heel letterlijk nemen, want naast een praktische digitale camera neemt hij ook altijd een indrukwekkende analoge grootbeeldcamera mee.

Zijn digitale concertfoto's zijn (vaak de volgende dag al!) terug te vinden in het archief van De Perifeer en op social media. Maar zijn analoge beelden hebben meer tijd nodig en zijn al die jaren nog nergens getoond...

Jeroen Helle: "Intiem, puur en eerlijk, zo zijn de concerten in De Perifeer. Vooraan, er bovenop, daar zit ik met m'n 6x6 camera, zwart/wit film, 12 opnames per rol, proberen de magie van het muziek maken te vangen. Alles doe ik zelf, ontwikkelen en afdrukken in de doka, intiem, puur en eerlijk."

Een selectie van deze foto's zal in Jeroen Helle's tentoonstelling 'Ik ben een Perifeer' in de Deventer Schouwburg voor het allereerst te zien zijn. Naast dat hij de magie en de intieme sfeer van het moment inderdaad goed heeft weten te vangen, is het procedé van de analoge afdrukken ook nog steeds een fascinerende vorm van magie.

Exposeren in de schouwburg

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).

Wilt u graag exposeren in seizoen 2018-2019? Neem dan contact op met Senta Beckers.