Exposities


Kunstenaars exposeren in de Deventer Schouwburg. Op de verschillende verdiepingen hangen gedurende 8 weken door het hele seizoen heen werken van lokale kunstenaars. 

Arda Aras - landschapsfotografie

Arda Aras kreeg van kleins af aan fotografie mee van z’n vader. Als fotograaf maakte Arda’s vader de meest prachtige foto’s in zijn doka. “Ik vond het altijd erg leuk en interessant om het hele proces van dichtbij te volgen. Vanaf dat moment wist ik dat ik graag iets met fotografie wilde doen.”

Arda is als landschapsfotograaf het liefst actief in zijn eigen woonplaats Deventer. Hij is geboren en getogen in de Hanzestad. “Deventer heeft in mijn ogen veel fotogenieke plekken. De combinatie natuur, mens en stad zie je vaak terug in mijn fotografie.” Het liefst fotografeert Arda in de buitenlucht tijdens ‘the golden hour’. Het daglicht is dan roder en zachter en zorgt voor een bijzonder effect. Arda’s werk kun je beschouwen als fotograferen op een pure manier zonder teveel poespas.

“Met deze expositie deel ik mijn blik op Deventer. In mijn werk laat ik ook vaak beelden zien van het alledaagse. Ik wil graag de fantasie van de kijker prikkelen, waardoor deze al kijkend zijn eigen verhaal creëert.”

Exposeren in de schouwburg

We geven kunstenaars uit Deventer en omgeving graag een podium om hun werk te exposeren. Voorwaarden daarbij zijn wel dat de kunstenaar uit Deventer of omgeving komt en een professional is die wat extra aandacht kan gebruiken om er volledig van te kunnen leven (kunstenaars met een eigen galerie / goedlopende zaak vallen hier buiten).

Wilt u graag exposeren in seizoen 2018-2019? Neem dan contact op met Senta Beckers.