Kinderboekenweekspektakel 2018

Vriendschap. Kom erbij!


Het jaarlijkse kinderboekenfeestje in het theater! In alle ruimtes van de Deventer Schouwburg, De Leeuwenkuil en Filmhuis De Keizer vinden leuke activiteiten plaats tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018). Je kunt boeken kopen, schrijvers ontmoeten, je laten voorlezen of naar een mooie theatervoorstelling gaan kijken. Je kunt ook lekker knutselen, een ijsje eten of je laten schminken. Het definitieve programma staat na de zomer op kinderboekenweekdeventer.nl.

Voorstellingen 

Ga in de Kinderboekenweek samen met je kind naar het theater! 'De vriendelijke draak' is een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. Teun weet alles van draken, of toch niet?

Ook komt de knotsgekke familievoorstelling 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen' naar ons theater. Voor jong en oud een feest, vol humor en tovenarij.

64ste Kinderboekenweek

Dit jaar schrijft Jozua Douglas het Kinderboekenweekgeschenk en illustratrice Milja Praagman maakt het Prentenboek. Het thema van de 64ste Kinderboekenweek is Vriendschap. Kom erbij! In de jeugdliteratuur een vaak terugkerend thema. niet voor niets: vrienden maken leer je als kind. Echte vriendschap kent geen hokjes en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.