Adembenemende Holland & Le Chat Noir


Opzwepende operettemuziek, theatrale dans en adembenemende toneelbeelden nemen u mee naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. Twee topstukken van Ed Wubbe in één bruisende voorstelling. 'Holland & Le Chat Noir' is donderdag 7 november 2019 in onze Grote Zaal te zien. 

Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee.

In Le Chat Noir komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs.