Afrikaanse markt voorafgaand Abafazi


Voorafgaand aan de voorstelling van Abafazi is er vanaf 19.00 uur een Afrikaanse markt. Kom gezellig wat eerder naar de schouwburg en laat je verrassen door Afrikaanse spulletjes.

De Afrikaanse markt vindt plaats op de begane grond van ons theater. Op de markt zijn Afrikaanse kruidenmixen, beelden, aardewerk, servies, manden, tassen, tafeldecoratie, cadeauartikelen en nog veel meer te koop. Betalen kan zowel met pin als contant. De Afrikaanse markt is alleen toegankelijk voor de bezoekers van Abafazi. 

Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De tien powervrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop. De kostuums van de Abafazi zijn vormgegeven in de traditie van deze verschillende volkeren. Zo vertegenwoordigt elk kostuum een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Bestel hier je kaarten!