Deventer Boekenweek: 23 t/m 31 maart


Een dikke week vol met schrijvers, columnisten in cafés, theater en boekhandel. En natuurlijk ook films, beeldende kunst, muziek, theater en wetenschap met De Moeder de vrouw als thema! Wat een feest in Boekenstad Deventer!

Turks Fruit
Tijdens de Boekenweek 2019 is bij ons 'Turks Fruit' te zien. De mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur, naar de roman van Jan Wolkers. Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal. Turks Fruit is donderdag 21 maart te zien in onze schouwburg. 

"Uiterst boeiend en vermakelijk" | ★★★★ Algemeen Dagblad over Turks Fruit

Bestel hier je kaarten voor Turks Fruit!

 

Kar-ma cooks like mama
Jolanda Timmer van Kar-ma's keuken stelt een speciaal ‘Moeder de vrouw’ Boekenweek Diner samen. Zij gaat op zoek naar de familierecepten van de moeders van de Kar-Ma’s Keuken koks. De dochters gaan koken en de mamma’s vertellen ‘live’ bij het serveren over de ontstaansgeschiedenis van het gerecht. Hoe komen zij aan deze gerechten? Wanneer maken ze dit? Wie maakte het voor hen en wat hebben zij er aan aangepast? Hoever gaat het familierecept terug de tijd in? Welke verhalen horen bij dit recept? Dit levert een heerlijke mix op van Hollandse, Surinaamse, Nederlands-Indische en Italiaanse keukengeheimen. Na afloop krijgt iedereen de recepten van de moeders mee naar huis. Het Boekenweek Diner van Kar-ma's keuken vindt woensdag 27 maart plaats in de Brasserie van ons theater.

Bestel hier je kaarten voor Kar-ma cooks like mama!