Een voorstelling voor jong en oud vol dans, humor en slapstick en... met een hoop GEKKIGHEID.

Introdans - GEKKIGHEID (6+) | Nationaal Theaterweekend | 26 jan 2019


Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol GEKKIGHEID en surrealistische taferelen. In de familievoorstelling van Introdans die volledig aan hun werk gewijd is, laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen. GEKKIGHEID is te zien voor maar €10,- tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Alsof ze een magische doos openen, toveren ze in hun producties allerlei vreemde types tevoorschijn in een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit. GEKKIGHEID bestaat uit drie onderdelen: What Good Would The Moon Me, Wrapped en Rushed.

"Met Gekkigheid onderstreept Introdans wederom dat het kan: abstracte dans met betekenis toegankelijk maken voor een groot publiek, ongeacht leeftijd. Dat is geen gekkigheid, wel heel bijzonder." | Theaterkrant 

What Good Would The Moon Be
De creaties van Pinto en Pollak bevatten regelmatig verwijzingen naar de politieke situatie in Israël, ook al is het duo daar niet bewust op uit. Zo refereert hun succesvolle What Good Would The Moon Be aan de in hun ogen verwerpelijke ‘scheidingsmuur’ langs de Westelijke Jordaanoever. Maar zeker niet op een ‘zware manier’. Het duo neemt de toeschouwer mee op een wonderlijke reis vol slapstickachtige scènes. De choreografie laat je, aldus een recensent, ‘vliegen terwijl je op je stoel zit’.

 

Wrapped
Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de choreografe destijds als ‘a breath of fresh air’. In Wrapped versmelt zij humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. 

Rushes 
Rushes stond al jaren op het verlanglijstje van artistiek directeur Roel Voorintholt. Voor deze hitproductie werkten Pinto en Pollak samen met Robby Barnett, choreograaf en oprichter van het Amerikaanse danstheatergezelschap Pilobolus. De makers omschreven hun werk als ‘Jaques Tati meets Gogo and the Marx Brothers’. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk?

GEKKIGHEID is te zien voor maar €10,- tijdens het Nationaal Theaterweekend op 26 januari 2019.

Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend (26 en 27 januari 2019) welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,- (exclusief boekingskosten). Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.