Hamlet: Een feestelijke voorstelling voor de hele familie. Letterlijk!

Hamlet, de Familievøørstelling (8-99 jaar) | Theater Rotterdam | 24 jan 2019


De mensen die bekend zijn met het jaarlijks terugkerend familiespektakel van Theater Rotterdam weten wat hun te wachten staat. Haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Maar het wordt wèl Hamlet.

Jaarlijks familiespektakel
Elk jaar presenteert Theater Rotterdam (de makers van o.a. Woef Side Story, Snorro, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig) met maker Pieter Kramer een feestelijke voorstelling voor de hele familie. Dit seizoen gaat Kramer iets heel spannends doen. Het beroemdste stuk ter wereld – Hamlet van William Shakespeare – brengen als familievoorstelling. En natuurlijk doet Kramer dat op de manier die je van hem gewend bent.  

Pieter Kramer 
Pieter Kramer behoort tot het vaste team van Theater Rotterdam. Kramer werkte als regisseur voor film, televisie en theater. Sinds 1999 maakt Kramer elk jaar een familievoorstelling, die bij menig gezin vaste prik is tijdens de feestdagen. Met deze theaterstukken won Kramer verschillende awards, waaronder die voor Beste Musical (Woef Side Story) en Beste Regie (Gelaarsde Poes). Kramers verfilming van de Ro-voorstelling Lang en Gelukkig won drie Gouden Kalveren voor o.a. beste cast en de juryprijs. 
Kenmerkend aan Kramers’ familievoorstellingen zijn de gesmeerde draaien aan oude klassiekers die jong én oud tranen van het lachen bezorgen, de tientallen verkledingen en de inventieve decors.

“Regisseur Pieter Kramer en de zijnen bieden ruimte aan het drama en de spanning van het origineel, maar voegen daar net zo gemakkelijk een hilarische stukje deurenklucht aan toe, zonder direct in totale meligheid te vervallen.” | Telegraaf

Let op: vanaf 8 jaar!
De familievoorstellingen zijn altijd al geschikt geweest voor 8+. Vaak komen ouders of grootouders toch met jongere kinderen naar de voorstellingen. Bij Hamlet de familievøørstelling is dat niet gewenst. Hoewel ook Hamlet een soort sprookje is, kunnen kids onder de 8 beter een jaartje overslaan, want dit jaar wordt het allemaal net iets spannender en stoerder…

Hamlet, de familievøørstelling (8-99 jaar) is donderdag 24 januari 2019 te zien bij ons.