Het verhaal achter Abbey Road


Wie heeft er geen speciale plek in zijn hart voor het legendarische Beatles-album Abbey Road? Drie Beatlesliefhebber vieren het 50 jaar bestaan van de plaat en brengen Abbey Road opnieuw tot leven.

Voor de laatste elpee waar The Beatles samen aan werkten, gaven ze nog één keer alles dat ze als band in zich hadden. Dat ging niet vanzelf, al was het resultaat fenomenaal. Abbey Road wordt door velen gezien als het beste en meest ontroerende album dat The Beatles maakten.

Wat is het verhaal achter songs als Come Together, Something en Here Comes The Sun en wat gebeurde er in 1969 allemaal achter de schermen? Drie Beatlesliefhebbers en -kenners Bertolf Lentink (Her Majesty), Jan Cees ter Brugge (podcast Fab4Cast en auteur van diverse Beatlesboeken) en Anne Hurenkamp (blog BeatlesTalk) nemen u mee terug naar de Londense Abbey Road Studio's en het beroemde zebrapad dat daar voor de deur ligt.

Anne Hurenkamp heeft tijdens onze Vriendenavond in mei 2019 een korte preview gegeven van deze speciale voorstelling.

Aan de hand van verhalen en bijzondere geluidsfragmenten komt Abbey Road opnieuw tot leven. Singer-songwriter Bertolf legt daarbij al zingend en spelend uit hoe de muziek tot stand kwam.

Bestel hier je kaarten!