Indrukwekkende oer-Hollandse musical terug na 10 jaar

OP HOOP VAN ZEGEN | Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a. | 31 jan 2019


Op Hoop van Zegen is sinds de premiére in 1900 het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. De nieuwste uitvoering met deze topcast bewijst waarom. 

De hoofdrollen zijn voor Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf en Rolf Koster. Dit alleen zegt genoeg over de kwaliteit van deze voorstelling. Het is een indrukwekkende, ontroerende en eerlijke bewerking van het klassieke theaterstuk, vol prachtige muziek en aangrijpende scènes.

Op Hoop van Zegen, de musical is een bewerking op het toneelerfstuk 'Op hoop van zegen' van Herman Heijermans. Het is denkbaar dat met een musicalbewerking het toneelstuk alleen maar tekort wordt gedaan. Maar de eerste uitvoering van de musical in 2008 bewees het tegendeel. 

"De voorstelling kent snelle scènewisselingen wat zorgt voor een vlotte voorstelling. Met lekker in het gehoor liggende liedjes, sober spel en realistische kostuums waan je je terug in de tijd en ga je mee met de tragedie die zich aan het afspelen is. De kleding van de vissersvrouwen is smoezelig, gekreukt. Gezichten getekend. Kenmerken van het zware leven dat ze leiden." | 8Weekly over 'Op Hoop van Zegen, de musical' in 2008

"Het was een groot succes en we zijn ervan overtuigd dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. (...) In een nieuwe bewerking met vaart, gedeeltelijk nieuwe muziek en indringende spelscenes zal de musical Op Hoop van Zegen het publiek in het land weer weten te raken." | Hans Cornellissen 

Op Hoop van Zegen, de Musical is 31 januari te zien.