Interview met Danny Vera


Met blazers en strijkers gaat Danny Vera een nieuw avontuur tegemoet.

Half februari startte zijn theatertour, die hem uiteindelijk naar Carré zal brengen. Vera pakt naar eigen zeggen groots uit - naast zijn band neemt hij een blazerssectie en strijkers mee. Americana, blues, country en rock-'n-roll in vol ornaat. Vera heeft de afgelopen jaren veel gedaan: twee theatertournees, een solotour, clubshows en festivals. Hij houdt er niet van om altijd hetzelfde te doen. Daarom pakt Danny het deze keer anders aan. Met een uitgebreide band die het mogelijk maakt ook de rustige, rijk arrangeerde liedjes te spelen. 

De singer-songwriter vindt het theater dé plek waar ballads het best tot hun recht komen. "In clubs gaat dit moeizamer. Als je daar een rustig liedje speelt, gaan de mensen een biertje halen. Of even naar het toilet. In theaters werken die songs wel, je kunt daar het ruige en ingetogener werk soepeler afwisselen. En meer verhalen vertellen."

De afwisseling van uptempo-nummers en ballads is terug te horen op het nieuwe album Pressure Makes Diamonds. Dit album is deze maand uitgekomen en vormt het fundament van de theatershow. De titel slaat op Vera's carrière. "Koolstof wordt diamant als het heel lang onder druk in de bodem heeft gezeten. Met andere woorden: soms moet je ergens heel lang over doen, voordat het goed is. Ik denk dat dit voor mij ook geldt. Ik ben al twintig jaar actief in de muziek, maar pas de laatste jaren gaat het als een speer. Ook ik heb tijd nodig gehad om te rijpen, om tot een eigen stijl te komen", aldus Vera. Dit is een deel van het interview met Danny Vera uit de Stentor.