John Denver Tribute legde 30 jaar geleden Nederland plat

John Denver 'The Tribute' - John Adams Band - 28 mrt 2019


De SoundMixShow

In 1988 deed John Adams als Jos van den Brom mee aan de SoundMixShow, waar hij het nummer 'Leaving on a jetplane' van John Denver speelde. De SoundMixshow werd gepresenteerd door Henny Huisman en de aflevering werd gekeken door ruim 6 miljoen Nederlanders.

Tijdens deze aflevering kon er voor het eerst op televisie gestemd worden via 06-lijnen, het liep alleen niet volgens plan. Want toen Henny Huisman zei, 'U kunt nu bellen' belden er 1,2 miljoen Nederlanders tegelijk. Dit zorgde ervoor dat het hele telefoonverkeer vastliep. Ziekenhuizen moesten op noodstroom en vliegveld Schiphol moest worden vermeden omdat vluchtschema’s in de war waren. 
Alle actualiteitenprogramma’s zoals Brandpunt en het NOS Journaal spraken er schande van.
Toenmalig politiewoordvoerder van Amsterdam, Klaas Wilting, vond dat degene die dit bedacht had moest worden neergeschoten!

Winnaar

Na alle chaos was een ding duidelijk: Jos van den Brom was de beste en publieksfavoriet, daarom won hij het programma. Sindsdien stond zijn leven in het teken van John Denver. in 2000 emigreerde hij naar John Denver's thuisstaat, Colorado (USA), waar hij sindsdien als gewaardeerd Tribute artiest optreedt. En nu komt hij met zijn Amerikaanse band terug naar Nederland om ons te laten genieten van de kracht van John Denver. 

De voorstelling is 28 maart 2019 te zien.

Koop Kaarten

 

 

John Denver 'The Tribute' - John Adams (Officiële Trailer)