Orson Welles' War Of The World in première

Kijk nu het interview bij koffietijd


Fake news alleen iets van de laatste jaren? Nee, op zondag 30 oktober 1938 werd voor het eerst fake news verspreid op de radio in Amerika. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op onze planeet. Iedereen raakt in paniek en niemand realiseert zich dat het een briljant hoorspel is door Orson Welles.

De nieuwe theatervoorstelling “Orson Welles’ The War Of The Worlds” is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt. Schrijver/regisseur Dick van den Heuvel zag afgelopen maanden parallellen van dit verhaal, fake news en complottheorieën. Hij schreef een korte, energieke voorstelling over angst als je dreigt kwijt te raken wat je kent, en daarmee zet hij het publiek aan het denken. 

Op zondag 20 september ging de theatervoorstelling in première. Kijk hier de interviews na de premiere met regisseur Dick van den Heuvel en acteurs Willem Spaaij, Gerrie van der Klei en Robin van den Heuvel. 

"‘War of the Worlds’ is een (te) korte voorstelling over angst en smaakt naar meer" | Trouw ★★★★