Schokkend meesterwerk 'GAS' exclusief in Deventer te zien van de regio


Trouw en de Volkskrant adviseerden dringend om naar Groningen af te reizen. Dat hoeft niet meer, nu de tintelende familiekroniek ‘GAS’ naar ons theater komt. De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. In de regio alleen in Deventer te zien, op vrijdag 6 december 2019.


Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In de jaren zestig – als de gasbel net is ontdekt – denkt hoteleigenaar Andries een graantje mee te kunnen pikken van de aangekondigde rijkdom. Maar de hotelgasten van de NAM blijken meer geïnteresseerd in zijn dochters Bette en Aukje dan in zijn plannen. Als de jongste ongewenst zwanger raakt van een NAM-ingenieur, raken de levens van de gasmannen en de hoteldochters onlosmakelijk met elkaar verbonden.

‘Gas is een schokkend meesterwerk (…) In het licht van de enorme energietransitie die ons te wachten staat zou iedereen deze voorstelling moeten zien.’ | Theaterkrant ★★★★★

De ijzersterke tekst verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft. 

Bestel hier je kaarten!