Staconcert in de Deventer Schouwburg


Op vrijdagavond 22 maart geeft Carolina Dijkhuizen samen met het Gare du Nord Orchestra een staconcert in onze grote zaal! 

Carolina en haar band brengen tijdens hun spectaculaire tribute show 'Thank God it's Donna' nummers van The Queen of Disco ten gehore. Tijdens deze avond is het uiteraard de bedoeling om lekker mee te swingen op de onweerstaanbare dance hits van Donna Summer. Daarom is er in ons theater een staconcert! 

Na jaren gespeeld te hebben in grote musicals is het de eerste keer dat Carolina met een muziekprogramma te zien zal zijn. Het blijkt een lang gekoesterde wens. “Ik wil al heel lang als zangeres een andere kant van mezelf laten zien, iets dat nog dichter bij me staat dan alle fantastische musicals die ik heb gedaan. Maar ik ga niet zómaar zingen; ik ga de geweldige songs van de Queen of Disco Miss Donna Summer brengen. Het is een droom die uitkomt!”, aldus Carolina Dijkhuizen. Tijdens het staconcert is er een geweldige lichtshow. Hierdoor is het alsof je de sfeer van de heerlijke 70’s en 80’s disco party’s herbeleefd, maar dan van nu. Er is ook veel aandacht voor het geluid. Dat hoort gewoon bij deze iconische muziek. Het gaat natuurlijk één groot feest van herkenning worden. Let’s party!

Over Donna Summer
Van Whitney Houston tot Beyoncé: Donna Summer is hét inspirerende voorbeeld voor elke muziekdiva die in haar voetsporen trad. Op pure wilskracht zong zij zich omhoog van gospelkoor tot dancefloor diva en werd als The Queen Of Disco het onbetwiste icoon van haar generatie. Terwijl de wereld danste op haar disco hits moest Donna de schaduwzijde van haar succes zorgvuldig verborgen houden. Van de eerste doorbraak in Nederland tot het drama van The Twin Towers op 9/11 waarna haar stem uiteindelijk verstomde.

Over Carolina Dijkhuizen
Hoofdrolspeler Carolina Dijkhuizen sleepte na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen in 2001 haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical Aïda. Daarna speelde ze de rol van Nala in de musical The Lion King. Na een aantal jaren met reizende shows waaronder de musical Bubbling Brown Sugar en The Soul of Motown II, kruipt Carolina in 2013 in de rol van Deloris van Cartierin de musical Sister Act. Twee jaar later volgt de hoofdrol van Deena Jones in de musical Dreamgirls en in 2016 kroop zij in de huid van Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Voor deze rol kreeg zij een Musical Award nominatie. Na Musicals In Concert On Tour speelde zij in 2017 in de theater komedie Vamos. Op TV is Carolina te zien geweest in oa De Beste Zangers, Wie Is De Mol?, Expeditie Robinson en The Big Music Quiz. Samen met The Gare du Nord Orchestra speelt ze tot en met mei 2019 'Thank God it's Donna'.

Bester hier je kaarten!