Wie is Stefano Keizers nou?

En waar gaat zijn voorstelling, ‘Erg Heel’ over?


Met 60 voorstellingen door het land heen, aan tafel bij verschillende talkshows, een voorstelling op Lowlands en op verschillende YouTube kanalen te zien, Stefano Keizers heeft het maar druk. Maar wat weten we eigenlijk over hem?

Stefano Keizers bestaat niet. Tenminste, niet officieel. Stefano Keizers is het alter-ego van Gover Meit. Gover Meit is theatermaker, muzikant en kunstenaar die het bekendst is van de dagelijkse TV-quiz: ‘De Slimste Mens’. Ook is hij schrijver, zo heeft hij een boek uitgebracht genaamd: ‘Twee Luitenanten’, waarin hij het proces naar het worden van Stefano Keizers beschrijft (Houd onze facebookpagina in de gaten om kans te maken op een gesigneerde kopie).

Op de Slimste Mens was Meit een nog al ‘bijzondere’ verschijning. Zo nam hij elke aflevering een ander uiterlijk aan. De ene keer een cowboyhoed met baard, de andere keer een snor met een 80's danceoutfit. Daardoor werd hij de meest besproken kandidaat van het seizoen.

“We hebben zo veel gehad aan De Slimste Mens”, vertelt hij aan de Volkskrant. “De zalen zitten in de try-outfase al behoorlijk vol, en bijna iedereen die een kaartje koopt weet: dit is die gast van De Slimste, we gaan naar een rare voorstelling. Ze weten dat het lachen wordt, maar ze verwachten geen stand-up, geen klassiek cabaret. Dat hij zich niet hoeft te introduceren, is onbetaalbaar.” | Gover Meit

Na de slimste mens begon hij aan zijn theatertour, Erg Heel. De voorstelling is zeer experimenteel en hoewel het in de brochure wordt omschreven als cabaret, is ‘anti-cabaret’ een betere verwoording. Met een unieke aanpak waarin hij kleinkunst, theater en cabaret combineert weet hij iedereen te verassen. Het is zelfs aan zijn flyer te zien: in plaats van een korte pakkende beschrijving, bevat het zijn complete artistieke plan.

“Het is de firma list en bedrog, want je weet nooit wat waar is. Daar lijkt het Keizers ook helemaal niet om te doen, hij wil vooral ontregelen. (...) Vergeet bij Keizers wat u weet van de conventies van een cabaretvoorstelling, want hij sloopt ze stuk voor stuk met veel genoegen.” | Trouw (lees hier de complete recensie)

Bestel kaarten 

Bekijk hier de trailer voor 'Erg Heel'.