Sterrenregen voor EVITA

Evita de Musical


Onlangs was de langverwachte premiére van Evita de Musical. Deze was te zien in Koninklijk Theater Carré. De pers schreef hier fantastische recensies over en zo te zien zijn we het er allemaal over eens: Evita de Musical moet je gezien hebben. 

AD★★★★★:
Birgitte Heizer speelt en zingt, een decennium na haar eerste vertolking, een indrukwekkend gerijpte Evita. Uiterst innemend, ijselijk berekenend. René van Kooten is de rebelse branie Ché, gemodelleerd naar de Zuid-Amerikaanse marxistische revolutionair Ché Guevara. Hij is als (kritisch) commentator op de gebeurtenissen passant, profeet en plaaggeest tegelijk.

Telegraaf★★★★: 
'Esmée Dekker en Yoran de Bont pakken in kleinere rollen daarentegen zeker hun moment en ook Paul Donkers zet de wat kleurloze Juan Perón gedegen neer. Maar het draait hier uiteindelijk toch echt allemaal om Brigitte Heitzer en René van Kooten. Zij zijn het die deze Evita naar een hoog niveau tillen.'

NRC Handelsblad★★★★:
'In de nieuwe regie van Paul van Ewijk speelt dit verhaal zich af als een powerproductie, strakgespannen, doeltreffend en fantasievol geënsceneerd, met een stoer achtergronddecor van multifunctionele metaalplaten. En daarin is Brigitte Heitzer het doortastende middelpunt – nog expressiever en met een nog groter stembereik (maar soms ook iets scheller) dan toen ze in 2007 zo overtuigend debuteerde.' 

 

De nieuwe, groots opgezette versie van Evita, met Brigitte Heitzer en Reneé van Kooten is 27, 28 en 29 november te zien in de Deventer Schouwburg.

 

Bekijk de aftermovie van de premiére hier

Klik hier voor meer informatie en koop uw kaarten