Theatertips voor thuis

Blijf op de hoogte van leuke culturele initiatieven


Wij brengen het theater naar je huiskamer! Check hier welke culturele iniatieven je kunt kijken, luisteren of doen. Van documentaires, podcasts van artiesten tot live concerten. Er is voor ieder wat wils. Zodra wij iets interessants tegenkomen zullen wij dat hier plaatsen. Veel kijk- en luisterplezier!

Muziek: Sven Ratzke: Songs in a Cabaret
Vanuit concertgebouw De Vereeniging dwaalt zanger en entertainer Sven Ratzke door de intieme nachtclubs van de wereld. Met muziek en verhalen die gaan over de grote 'Sehnsucht', het grote verlangen. Met sopraan Claron McFadden, harpiste Lavine Meijer, trompettist Eric Vloeimans, bandoneonist Carel Kraayenhof en schrijfster Connie Palmen. Kijk nu het programma terug.

Muziek: Nick, Simon & Kees - Take A Chance On Me
Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol duiken in de wereld van ABBA. Ze gaan als documentairemakers op pad om de bijzondere verhalen over ABBA te achterhalen. Iedere vrijdag om 20.35 uur op NPO 1.

Theater: CITIZEN K
Thuis het gevoel van theater. NPO Cultuur brengt theaterstukken naar televisie. Kijk nu de voorstelling CITIZEN K terug in een speciale versie voor tv. Sadettin Kirmiziyüz laat zien hoe meedogenloos en geniepig racisme en identiteitspolitiek in ons land werken.

NPO Cultuur
De NPO opent het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat alles ongezien en ongehoord blijft, is er NPO Cultuur

Lezing: Deventer Jan Terlouw Lezing met Gert-Jan Segers en Tim Hofman
Jan Terlouws gedachtegoed is uitgangspunt bij de Lezing. Sprekers geven een visie op de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld. In 2020 was het podium voor Gert-Jan Segers en Tim Hofman. Kijk nu de Lezingen terug.

Tv-theatervoorstelling: Theater de Hokje
Het satirische De Hokje gaat over de opkomst en ondergang van crimineel Anouar A. Een whodunnit met een Shakespeariaanse afloop, waarmee makers Dunya Khayame en Tim Kamps een einde willen maken aan de constante focus op afkomst en etniciteit. 

Cabaret: ikmishettheater.nl
Yentl en de Boer hebben omdat ze het theater zo missen een website gelanceerd: www.ikmishettheater.nl. Neem vooral even een kijkje en waan je weer in het theater!

Toneel: Turks Fruit
In maart 2019 stond deze toneelvoorstelling van Hummelinck Stuurman Theaterbureau bij ons op de planken. Met veel genot kijken wij terug op deze prachtige voorstelling gebaseerd op het bekende boek van Jan Wolkers. Wil jij ook nog een keer nagenieten of heb je hem toen gemist? De gehele voorstelling is nu gratis te bekijken op Youtube.

Jeugd: Van Hoorne KIDS TV
Bekijk alle populaire sprookjesmusicals terug op het Youtube kanaal van Van Hoorne. Urenlang kijkplezier voor de hele familie!

Dans: Conny Janssen Danst
Op de website van Conny Janssen Danst zijn verschillende opnames van voorstellingen te bekijken.

Jeugd: Podiumkids Thuis
Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform om alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie

Concert: Phion
De magische beleving van een Phion concert thuis meemaken, dat kan nu! ‘Concert in Huis’ is het nieuwe livestream- en registratieplatform waar je tegen betaling van een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten bij kunt wonen vanuit je huiskamer.

Dans: Introdans
De Introdans Thuisbioscoop is terug! Wekelijks worden er nieuwe video's aan de Thuisbioscoop toegevoegd. Alle video's (m.u.v. AMAZING ASIA en FANTASIA) zijn gratis te bekijken. 

Podcast: De Musical Podcast
Ontmoet de mensen voor en achter de schermen van de Nederlandse musical bij De Musical Podcast met Michiel Morssinkhof. 

Podcast: In de kop van
‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Cabaret: Henry van Loon - Sleutelmoment
Sindskort is de voorstelling Sleutelmoment van Henry van Loon beschikbaar op Videoland. Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Het zou zomaar kunnen.

Podcast: Knorrepodcast
Knor knor. Luister naar de Knorrepodcast met Martijn Koning en Sander van Opzeeland. Over mondkappesten, de winterdip overleven en veel meer!

Podcast: Ervaring voor beginners
Theo Maassen praat exact 60 minuten met makers over de kunst van het maken. Met Paulien Cornelisse, Jeroen van Merwijk, Adelheid Roosen e.a.

Podcast: Voor de show in Toomler
Rayen Panday en Stefan Pop geven een uniek kijkje achter de schermen in de comedyscene. Hoe ziet het leven van de comedians er uit, welke bizarre podiumervaringen maken ze mee en hoe verbeteren ze hun grappen? Rayen en Stefan vertellen het je!