Theatertips voor thuis

Blijf op de hoogte van leuke culturele initiatieven


Wij brengen het theater naar je huiskamer! Check hier welke culturele iniatieven je kunt kijken, luisteren of doen. Van documentaires, podcasts van artiesten tot live concerten. Er is voor ieder wat wils. Zodra wij iets interessants tegenkomen zullen wij dat hier plaatsen. Veel kijk- en luisterplezier!

Dans: The Square Recordings van het Scapino Ballet
In de online editie van The Square gaan jonge choreografen op avontuur. Het resultaat is een serie van totaal verschillende en verrassende avonden rondom een dansstuk van veelbelovende talenten als Alba Castillo, Justin de Jager e.a.. De stukken zijn speciaal bewerkt voor video en elk gefilmd op een bijzondere locatie. 
The Square recordings geeft daarnaast een kijkje in de Scapino keuken met 'behind the scenes' reportages en u kunt deelnemen aan gesprekken met dansers en choreografen. 

Tv-theatervoorstelling: Theater de Hokje
Het satirische De Hokje gaat over de opkomst en ondergang van crimineel Anouar A. Een whodunnit met een Shakespeariaanse afloop, waarmee makers Dunya Khayame en Tim Kamps een einde willen maken aan de constante focus op afkomst en etniciteit. 

Klassiek: Matthäus Passion Deventer
Geniet online van een buitengewone editie van de Matthäus Passion in de Bergkerk. Het programma 'Van Erbarme dich tot Aus Liebe', met vier aria’s en vier solisten, is van 1 april t/m 14 april online te bekijken.

Muziek: Safe Cave met Claudia de Breij
Claudia de Breij ontvangt in de muzikale show Safe Cave bekende artiesten in haar eigen kelderstudio. Ze gaat in gesprek met hen. Hoe houden ze het vol nu ze niet kunnen optreden? En natuurlijk wordt er muziek gemaakt. Kijk vrijdag om 22:25 uur Safe Cave op NPO3.

Cabaret: ikmishettheater.nl
Yentl en de Boer hebben omdat ze het theater zo missen een website gelanceerd: www.ikmishettheater.nl. Neem vooral even een kijkje en waan je weer in het theater!

Theater en Dans: Oostpool Stream
Elke vrijdag live een online voorstelling vanuit Huis Oostpool in Arnhem die het hart sneller laat kloppen. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit het Oostpool-repertoire als 'Laura H.' en de paradehit 'Alles wat liefde' staan op het programma. Maar ook voorstellingen van jonge makers als Ruben Chi en van De Nieuwe Oost.

TV TrOost met Magda Nij Bijvank en Inga Tjapkes
In samenwerking met RTV Oost en Concordia Film Theater Beeldende Kunst zorgen zij op zaterdagavond voor een wekelijkse troostmoment, een boost in roerige tijden, omdat we meer zijn dan een crisis. Met muziek, bekende Overijsselaars en een heleboel troost. Elke zaterdag om 17.15 uur op TV Oost (herhaling elk uur) en op de website van Theater Concordia.

Toneel: Turks Fruit
In maart 2019 stond deze toneelvoorstelling van Hummelinck Stuurman Theaterbureau bij ons op de planken. Met veel genot kijken wij terug op deze prachtige voorstelling gebaseerd op het bekende boek van Jan Wolkers. Wil jij ook nog een keer nagenieten of heb je hem toen gemist? De gehele voorstelling is nu gratis te bekijken op Youtube.

Jeugd: Van Hoorne KIDS TV
Bekijk alle populaire sprookjesmusicals terug op het Youtube kanaal van Van Hoorne. Urenlang kijkplezier voor de hele familie!

Dans: Conny Janssen Danst
Op de website van Conny Janssen Danst zijn verschillende opnames van voorstellingen te bekijken.

Jeugd: Podiumkids Thuis
Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform om alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie

Concert: Phion
De magische beleving van een Phion concert thuis meemaken, dat kan nu! ‘Concert in Huis’ is het nieuwe livestream- en registratieplatform waar je tegen betaling van een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten bij kunt wonen vanuit je huiskamer.

Dans: Introdans
De Introdans Thuisbioscoop is terug! Wekelijks worden er nieuwe video's aan de Thuisbioscoop toegevoegd. Alle video's (m.u.v. AMAZING ASIA en FANTASIA) zijn gratis te bekijken. 

Podcast: De Musical Podcast
Ontmoet de mensen voor en achter de schermen van de Nederlandse musical bij De Musical Podcast met Michiel Morssinkhof. 

Interview: 1,5 meter DANS met Jan Kooijman
Jan Kooijman onderzoekt in '1,5 meter DANS' de mogelijkheden voor de dans-sector in een anderhalvemeter-samenleving. Hoe kunnen choreografen creëren als hun dansers elkaar niet mogen aanraken? En wat doet een artistiek leider van een theater wanneer er in een zaal nog maar 100 mensen mogen, in plaats van 900? 

Podcast: In de kop van
‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Cabaret: Henry van Loon - Sleutelmoment
Sindskort is de voorstelling Sleutelmoment van Henry van Loon beschikbaar op Videoland. Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Het zou zomaar kunnen.

Podcast: Knorrepodcast
Knor knor. Luister naar de Knorrepodcast met Martijn Koning en Sander van Opzeeland. Over mondkappesten, de winterdip overleven en veel meer!

Podcast: Ervaring voor beginners
Theo Maassen praat exact 60 minuten met makers over de kunst van het maken. Met Paulien Cornelisse, Jeroen van Merwijk, Adelheid Roosen e.a.

Podcast: Voor de show in Toomler
Rayen Panday en Stefan Pop geven een uniek kijkje achter de schermen in de comedyscene. Hoe ziet het leven van de comedians er uit, welke bizarre podiumervaringen maken ze mee en hoe verbeteren ze hun grappen? Rayen en Stefan vertellen het je!

Podcast: De theaterbeprater
Acteur Sander Plukaard gaat in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten én nieuw talent. Jeugdvriend Aaron begeleidt hem op zijn weg. Hij laat zijn licht schijnen op de achterkant van het toneel en stelt de vragen die het publiek wel heeft maar niet durft te stellen.