Theatertips voor thuis

Blijf op de hoogte van leuke culturele initiatieven


Wij brengen het theater naar je huiskamer! Check hier welke culturele iniatieven je kunt kijken, luisteren of doen. Van documentaires, podcasts van artiesten tot live concerten. Er is voor ieder wat wils. Zodra wij iets interessants tegenkomen zullen wij dat hier plaatsen. Veel kijk- en luisterplezier!

Theater en Dans: Oostpool Stream
Elke vrijdag live een online voorstelling vanuit Huis Oostpool in Arnhem die het hart sneller laat kloppen. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit het Oostpool-repertoire als 'Laura H.' en de paradehit 'Alles wat liefde' staan op het programma. Maar ook voorstellingen van jonge makers als Ruben Chi en van De Nieuwe Oost.

Theater-rechtzaak-spel: De Droommoord
Vanaf 8 maart kun je - na het succes van de kerstmoord - weer onderdeel uitmaken van de jury in deze nieuwe online Schuld of Onschuld zaak; De Droommoord. Bekijk getuigenissen, verklaringen en pleidooien en beslis mee over schuld of onschuld.

Jeugd: Vakantietheater
Ervaar thuis de magie van jeugdtheater. Iedere dag, t/m 28 februari, kun je kiezen uit drie voorstellingen voor peuters, kleuters en oudere kinderen. Zo kunnen kinderen toch genieten van theater, ondanks gesloten deuren!

Jeugd: FANTASIA van Introdans
Duik nu online in de fantasierijke wereld van Introdans. “Dit modernistisch bewegingsspel met blacklight, maskerade en illusie is een lust voor oog en oor.” Theaterkrant. Beweeg thuis mee met het hele gezin!

TV TrOost met Magda Nij Bijvank en Inga Tjapkes
In samenwerking met RTV Oost en Concordia Film Theater Beeldende Kunst zorgen zij op zaterdagavond voor een wekelijkse troostmoment, een boost in roerige tijden, omdat we meer zijn dan een crisis. Met muziek, bekende Overijsselaars en een heleboel troost. Elke zaterdag om 17.15 uur op TV Oost (herhaling elk uur) en op de website van Theater Concordia.

Toneel: Oom Wanja
De tweede voorstelling uit de unieke serie TSJECHOV3. Gekozen tot één van de vijf beste grote zaalvoorstellingen van het seizoen 2012-2013 en genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Hein van der Heijden werd voor zijn rol genomineerd voor de toneelprijs de Louis d’Or. Tot en met 28 februari te zien in het NITE Hotel. 

Thuiswerkje voor kinderen: Monsterdobbelen!
Een leuk en creatief thuisschoolwerkje. Gooi de dobbelsteen. De dobbelsteen bepaalt wat je tekent.

Toneel: Turks Fruit
In maart 2019 stond deze toneelvoorstelling van Hummelinck Stuurman Theaterbureau bij ons op de planken. Met veel genot kijken wij terug op deze prachtige voorstelling gebaseerd op het bekende boek van Jan Wolkers. Wil jij ook nog een keer nagenieten of heb je hem toen gemist? De gehele voorstelling is nu gratis te bekijken op Youtube.

Film: Online Première Bouwgrond
Terwijl de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen de eindfase nadert en de inrichting inmiddels in volle gang is, voert dit bijzondere project je mee terug naar het begin, naar toen het depot nog bouwgrond was. Met o.a. dansers van Conny Janssen Danst.

Cabaret: Cabaret op SBS6
Gewoon een avondje weer lekker lachen? Dat kan. Kijk elke zaterdagavond om 20:30 uur naar een cabaretvoorstelling. Bekijk op 27 februari René van Meurs - Ik beloof niks; Op 6 maart Jochen Otten - Overwegend droog.

Jeugd: Van Hoorne KIDS TV
Bekijk alle populaire sprookjesmusicals terug op het Youtube kanaal van Van Hoorne. Urenlang kijkplezier voor de hele familie!

Dans: Conny Janssen Danst
Op de website van Conny Janssen Danst zijn verschillende opnames van voorstellingen te bekijken.

Jeugd: Podiumkids Thuis
Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform om alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie

Concert: Phion
De magische beleving van een Phion concert thuis meemaken, dat kan nu! ‘Concert in Huis’ is het nieuwe livestream- en registratieplatform waar je tegen betaling van een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten bij kunt wonen vanuit je huiskamer.

Voorstellingen: Introdans
De Introdans Thuisbioscoop is terug! Wekelijks worden er nieuwe video's aan de Thuisbioscoop toegevoegd. Alle video's (m.u.v. AMAZING ASIA en FANTASIA) zijn gratis te bekijken. 

Cabaret: Youp van 't Hek - met de kennis van nu
In dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denk jezelf? Je kunt de voorstelling van Youp nu op Videoland bekijken.

Podcast: De Musical Podcast
Ontmoet de mensen voor en achter de schermen van de Nederlandse musical bij De Musical Podcast met Michiel Morssinkhof. 

Interview: 1,5 meter DANS met Jan Kooijman
Jan Kooijman onderzoekt in '1,5 meter DANS' de mogelijkheden voor de dans-sector in een anderhalvemeter-samenleving. Hoe kunnen choreografen creëren als hun dansers elkaar niet mogen aanraken? En wat doet een artistiek leider van een theater wanneer er in een zaal nog maar 100 mensen mogen, in plaats van 900? 

Podcast: In de kop van
‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Cabaret: Henry van Loon - Sleutelmoment
Sindskort is de voorstelling Sleutelmoment van Henry van Loon beschikbaar op Videoland. Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Het zou zomaar kunnen.

Podcast: Knorrepodcast
Knor knor. Luister naar de Knorrepodcast met Martijn Koning en Sander van Opzeeland. Over mondkappesten, de winterdip overleven en veel meer!

Podcast: Ervaring voor beginners
Theo Maassen praat exact 60 minuten met makers over de kunst van het maken. Met Paulien Cornelisse, Jeroen van Merwijk, Adelheid Roosen e.a.

Podcast: Voor de show in Toomler
Rayen Panday en Stefan Pop geven een uniek kijkje achter de schermen in de comedyscene. Hoe ziet het leven van de comedians er uit, welke bizarre podiumervaringen maken ze mee en hoe verbeteren ze hun grappen? Rayen en Stefan vertellen het je!

Hoorspel: Meneer Karton van Pieter Verelst
Ga mee in de sprookjeswereld van Meneer Karton. In deze wereld sluimert het avontuur elke dag om de hoek. Cabaretier Pieter Verelst (Meneer Karton) daalt de berg af naar zijn oma, maar aankomen lijkt moeilijker dan verwacht. Elke aflevering wordt Pieter bijgestaan door een bekende acteur of comedian.

Podcast: De theaterbeprater
Acteur Sander Plukaard gaat in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten én nieuw talent. Jeugdvriend Aaron begeleidt hem op zijn weg. Hij laat zijn licht schijnen op de achterkant van het toneel en stelt de vragen die het publiek wel heeft maar niet durft te stellen.