Een theatrale zoektocht naar de millennials van Oost-Azië


Een theatrale zoektocht naar de millennials van Oost-Azië

In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende reis door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je de generatie van de toekomst in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. De voorstelling toont hoe de Aziatische millennials (geboren tussen 1980-2000), net als de millennials in het Westen, gedreven zijn om een verschil te maken in een complexe, snel veranderende wereld.

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en verhalen van inspirerende ontmoetingen vertelt Lucas het verhaal van een taboe-doorbrekende generatie. Een generatie die de noodzaak ziet om de problemen van deze tijd aan te pakken. Want hoe gaan we om met de alsmaar toenemende werkdruk en burn-out verschijnselen onder onze generatie? Wat kunnen we doen aan de groeiende sociale ongelijkheid en het gebrek aan ruimte in steden? En hoe leef je in een toekomst waarin robotica en nieuwe technologieën de wereld zoals we deze kennen drastisch zullen veranderen?

De Man in Azië inspireert.

Aziatische millennials tonen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Of het nou gaat om overbevolking, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificiële intelligentie of iets anders – onze Aziatische generatiegenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Bestel hier je kaarten!