Twee nieuwe dansvoorstellingen van Introdans!


Kom dit seizoen naar de nieuwe dansvoorstellingen van Introdans. De sportieve familievoorstelling Grupo Sportivo (6+) en de unieke voorstelling Icoon zijn vrijdag 17 januari 2020 en vrijdag 22 mei 2020 in onze schouwburg te zien. 

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben vaak veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling Grupo Sportivo laat Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie, met werk van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati. De programmatitel Grupo Sportivo is een knipoog naar Gruppo Sportivo, de Nederlandse popband die eind jaren zeventig grote successen vierde en momenteel een comeback beleeft.

Bestel hier je kaarten!

 

 

 

Lucinda Childs is een van de iconische ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek. Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de ‘koningin van de minimal dance’ met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. In juni 2020 wordt Childs 80 jaar. Reden voor Introdans om haar bijzondere werk centraal te stellen in het hommageprogramma ICOON, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Een unieke voorstelling rond een unieke danspersoonlijkheid!

Bestel hier je kaarten!