Wëreldbänd

SLÄPSTICK


Magistrale vijfsterrenode aan de slapstick!


De Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd heeft de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. De nominatie is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.

Na het grote succes van SLÄPSTICK op het internationale theaterfestival Edinburgh afgelopen zomer is de Wëreldbänd weer terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!

 

Donderdag 1 februari 2018 | grote zaal | meer informatie

de Volkskrant ★★★★★

"Bij de Wëreldbänd weet je niet wat je meemaakt: hun nieuwste programma heeft een ongekend hoog amusementsniveau. (…) Een fenomenale voorstelling."

Trouw ★★★★★

"Een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal. (…) Je zit bij ‘Släpstick’ gegarandeerd de hele tijd op het puntje van je stoel. Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd."


Theaterkrant ★★★★★

"Een spervuur aan fraaie muzikale sketches golven in een lekker tempo door de zaal. Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod, geschikt voor jong én oud."


Dagblad van het Noorden ★★★★★

"Ontzagwekkend knap. Een geweldige variatie aan stunts."


Meppeler Courant ★★★★★

''Wëreldbänd van mondiale allure.''