Paul Groot, Marjolein Keuning e.a.

You’re The Top


NRC 

"Paul Groot excelleert als Cole Porter in ‘You’re the top’. Ooit speelde Willem Nijholt de hoofdrol in de musical over de briljante componist Cole Porter. De wervelende musical annex mini-revue is terug.

Een musical over Cole Porter kan niet anders dan overvol zijn. De man schreef tientallen klassieke songs die tot de meest gedistingeerde van het Amerikaanse repertoire behoren – rijk van taal, geestig en gevoelig, vaak verrassend rijmend en altijd uitzonderlijk melodieus. Niemand schreef ze zo sophisticated als hij.

You're the top is terug, nu met Paul Groot in de hoofdrol. Hij excelleert als lichtvoetige bon vivant, valse nicht, cynicus en enigmatisch middelpunt van een mini-revue met de mooiste Porter-songs.

Groot wordt vergezeld door Marjolein Keuning die vooral indruk maakt met enkele introverte songs, de robuust zingende Marcel Jonker en een vijfkoppig ensemble met de flair die in dit genre vereist is. Hun gelaagde zang kleurt meestal mooi bij de jazzy combo onder leiding van Ed Boekee.

Zo is ook deze nieuwe versie, in de stijlvolle regie van Gijs de Lange, een bekoorlijk vlechtwerk van comedy, drama en songs – van Night and day tot I get a kick out of you, van Let's do it tot Ev'ry time we say goodbye en alles daartussen."

 

Zondag 11 februari | grote zaal | meer informatie