muziektheater

Vive Aznavour!

Abspoel & Bischoff


zo 22 maart 2020   Kleine zaal

15:00 uur

Bestel snel


Hommage aan de meest geliefde chansonnier aller tijden

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het tv-programma ‘Man bijt hond’, bracht de laatste twee jaar een succesvol eerbetoon aan Jacques Brel. Hij zet dit voort met een hommage aan die andere Franstalige muzikale held uit zijn leven: Charles Aznavour, de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf.

In zijn lange carrière groeide Charles Aznavour wereldwijd uit, tot de meest geliefde en best verkochte chansonnier aller tijden. Shahnour Varenagh Aznavourian, de zoon van Armeense vluchtelingen, overleed op 1 oktober 2018 en was een monument van het Franse chanson. ‘Le dernier monstre sacré de la chanson’ zoals z’n fans hem liefkozend noemden, zong in negen talen, schreef en componeerde 1300 nummers en verkocht 180 miljoen platen en cd’s. Daarnaast speelde hij als succesvol acteur in meer dan 60 speelfilms.

Met ‘VIVE AZNAVOUR!’ brengt Abspoel een jaar na het overlijden van Aznavour, een ode aan de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. ‘She’, ‘La Bohème’, ‘Yesterday when I was young’, ‘For me formidable’, ze zijn allemaal te horen in dit muziektheater programma. De nummers worden ingeleidt aan de hand van persoonlijke verhalen en herinneringen. Daarnaast leren we Aznavour zelf beter kennen, door anekdotes over zijn doorleefde leven.

Website: Michael Abspoel

Michael Abspoel komt uit een theaternest. Hij is televisiemaker en was jarenlang de markante stem van het bekende televisieprogramma ‘Man bijt hond’. Naast zijn televisiewerk treedt hij op als zanger en theatermaker.

Marc Bischoff is naast een zeer veelzijdig en veelgevraagd pianist, ook componist/arrangeur en producer van Jazz en World Music. In 2009 kwam zijn debuut-cd  ‘Later is too late’ uit, waarop hij te horen is met zijn eigen trio.

Maak uw middag compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: