muziek

The African Mamas

The Soul of Christmas


di 26 december 2023   Grote zaal

14:00 - 16:20 uur

Laatste kans


The African Mamas brengen de soul terug naar het Afrikaanse continent in een sfeervol kerstprogramma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul. Aangevuld met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals waar we The African Mamas van kennen. 

Soulmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Afro-Amerikaanse identiteit. Door mensen als Rosa Parks, Dominee Martin Luther King en Claudette Colvin hervond de zwarte gemeenschap hun trots om zwart te zijn, bewust van de Afrikaanse achtergrond. Zo werd in die tijd het Afro kapsel weer razend populair. Soul kwam voort uit de traditionele gospel muziek, maar ook de voor soul kenmerkende geïmproviseerde kreten en het zogenaamde ‘call and response’, is iets wat aan Afrikaanse muziek is ontleend. Kortom, soul heeft ondanks dat het in Amerika is ontstaan, zijn roots in de Afrikaanse muziek.

Een hartverwarmend en kleurrijk programma dat iedereen in beweging zal brengen!

Website: Facebook The African Mamas

Cast: Aveline Twala, Pamela Mpanza, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Mapule Mathonsi, Ntsiki Ndzume, Nosipho Mtotoba. Sthe Nkosi

Regie: Vincent van de Elshout

Muzikale leiding: Gama Mathonsi

Producent: Stefan Bruin

Fotografie: Wim Lanser

 

Ook interessant voor jou: