toneel

ALINK & PLUKAARD

AS THE WORLD TSJECHOV


za 11 november 2017   Theater Bouwkunde

20:30 uur

Via de organisatie


Een geestige mix tussen Tsjechov en nu.

  • Voorstelling in Theater Bouwkunde

Toneel is absoluut niet saai en stoffig! Dit bewijst Alink&Plukaard maar weer. Het jonge duo laat een breed publiek kennis maken met het werk van bekende schrijvers als Molière, Tsjechov en Edward Albee, en vermengt dat met een gros aan eigentijdse scènes en anekdotes uit hun eigen leven. Zo ook in As the world Tsjechov; een cabareteske, persoonlijke en humoristische voorstelling, die vorig seizoen al hoge ogen gooide bij publiek en pers. Een intiem portret van twee zoekende, jonge mensen die overlopen van ambitie en idealen, maar daarmee het gevaar lopen om de realiteit niet onder ogen te komen.

Yara Alink (1990) en Sander Plukaard (1989) studeerden in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en vormen sindsdien het duo Alink&Plukaard. Ze maakten eerder de voorstellingen Who is/We are/Wanna be like Martha & George en De Mensenhater, waarmee ze in 2014 de Fringe Bronze Award in de wacht sleepten. Ook los van elkaar verschenen zij al eerder op het toneel. Zo was Alink recentelijk te zien in Wie is er bang voor Virginia Woolf? en speelde Plukaard in de zomer van 2016 in Romeo en Julia van Het Amsterdamse Bos Theater.

Loek Zonneveld | de Groene Amsterdammer

"Ik ben blij dat ze er zijn, die twee. Ga maar eens naar ze kijken." 

Het Parool ★★★★

"Het transparante spel van Alink en Plukaard is soms zo naturel dat het bijna één grote improvisatie lijkt. Plukaard speelt met een aanstekelijke nonchalance, voorzien van vilein en egocentrisch randje; Alink zet daar een schijnbaar naïef en kwetsbaar meisje tegenover."

Tekst: Anton P. Tsjechov
Tekst, spel en idee: Yara Alink, Sander Plukaard
Regie: Koos Terpstra
Scenografie: Marjolijn Brouwer
Lichtplan: Roelof Pothuis
Fotografie: Maxime Faassen
Grafische Vormgeving: Gerrit Alink
Zakelijke leiding: Ben Visser

Ook interessant voor u: