cabaret

André Manuel

Dreejklezoew


vr 22 november 2019   Kleine zaal

20:30 uur

Laatste kans


Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig

“Geen grotere meester in dit genre dan André Manuel. Zijn nieuwe voorstelling, DREEJKLEZOEW, zijn zestiende in bijna dertig jaar, is ongemeen goed.” | Tubantia

André Manuel duikt in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van ‘DREEJKLEZOEW’, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

'DREEJKLEZOEW' is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

“Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt.” | de Volkskrant ★★★★

Website: André Manuel

Cabaret.nl ★★★★
‘’Manuel is zeer maatschappijkritisch en komt soms met verrassende zienswijzen. Hij schuwt controversiële onderwerpen niet en bevindt zich met zijn zwartgallige humor soms op gevaarlijk terrein. Hij deinst er niet voor terug om gevoelige thema’s aan de orde te brengen en daarvoor verdient hij ook alle lof.’’

De Volkskrant ★★★★
"Manuel is de personificatie van de ‘DREEJKLEZOEW’, een Twentse term die hij zelf vertaalt als een ‘irritante kutclown’. Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.’’

Algemeen Dagblad
“Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.” ... “DREEJKLEZOEW heet zijn voorstelling, de onuitspreekbare naam van een ‘politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind.’ Kortom, André Manuel ten voeten uit.” 

Tubantia
“ De gretigheid waarmee Manuel een tirade afsteekt in een mix van Duits, Nederlands en wat hem verder aan talen ten dienste staat levert een cartooneske scène op. Als hij deze even moet onderbreken om adem te halen en het applaus uit de zaal klatert, springt hij op, roept ‘ICH BIN NOCH NICHT FERTIG, JA!’, en tiert zo weer verder.” 

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

De specialiteit van vandaag: Twentse boerenkip
Geserveerd met groenten van het seizoen en huisgemaakte friet. Of geniet van onze goed gevulde kaasfondue van kazen van kaashandel "op de Brink" met verschillende groenten en brood.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu de Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: