toneel

Angry Young Men

Theatergezelschap WAT WE DOEN


wo 26 oktober 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start za 3 september 10:00


Vlijmscherp hiphoptheater over leven aan de onderkant

Floris van Delft maakt samen met rapper Winne een vlijmscherpe hiphop voorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat hangen. Jongens die met stenen naar de politie gooien. Jongens die dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit. In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Bij dit project werken ze intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken o.a. podcasts over hun perspectief of gaan aan de slag als productieassistent. Na de première in Rotterdam volgt een tournee langs Nederlandse theaters en (school)pleinen.

Website: Theatergezelschap WAT WE DOEN

Angry Young Men is een productie van theatergezelschap WAT WE DOEN. WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. Ze zoeken altijd de vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Bekend van onder andere de voorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ (2020 en 2022), ‘Een zorg voor later’ (2021) en de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021). Meer informatie op watwedoen.nl.

Tekst: Floris van Delft & Winne

Regie: Floris van Delft

Regieassistent: Boyd Grund

Spel: Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad

Muziek: Bnnyhunna (Benjamin Ankomah)

Lichtontwerp: Jantje Geldof

 

Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg

Technische productie: Remko van den Ende

Productieleider: Kim Eldering

"Angry Young Men zet aan het denken over de maatschappelijke, wetenschappelijke en socio-culturele maatstaven die voor de een voordelig kunnen uitpakken en voor de ander kunnen resulteren in een onomkeerbare tragedie." | Theaterkrant

"Floris van Delft slaat hier met co-tekstschrijver en rapper Winne een stevige brug tussen de confronterende fysicaliteit van het theater en de universele (nood)kreten van hiphop." | Theaterkrant

 

Ook interessant voor jou: