muziek

Anneke van Giersbergen

zingt Kate Bush


do 3 maart 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar

Anneke van Giersbergen werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en draaide ze het album Hounds of Love grijs. Nu brengt ze met haar vierde theatertournee een prachtige ode aan de zangeres.

Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen. 

"Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen" | publieksreactie

Website: Anneke van Giersbergen

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar als stem in de Efteling-attractie Baron 1898.

2019 stond in het teken van Anneke’s 25-jarig artiestenjubileum. Dit vierde ze met twee uitverkochte shows in de Effenaar, in haar eigen Eindhoven. In dat jaar werd Anneke bovendien onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland.

Ook interessant voor jou: