dans specials

VR - versie: Another kind of blue

VR-versie Digital Twin


do 4 april 2024   Deventer Foyer (1e etage)

19:45 uur

Bestel snel


do 4 april 2024   Grote zaal

20:00 - 00:00 uur

Bestel snel


Uniek aan deze voorstelling is dat er zowel een podiumversie als een VR-versie wordt gemaakt, met elk een heel eigen beleving.

De nieuwe avondvullende voorstelling 'Digital Twin' verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één – in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie? Juist omdat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin geeft een inkijkje in deze ontastbare tweelingwereld en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen het digitale en het fysieke. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze twee werelden eruit ziet. Uniek aan deze voorstelling is dat er zowel een podiumversie als een VR-versie wordt gemaakt, met elk een heel eigen beleving. 

Digital Twin: de VR-versie
Uniek aan deze voorstelling is dat er naast de ‘gewone’ podiumversie tegelijkertijd een versie in VR wordt gespeeld. De VR-versie biedt een andere kijk, vanuit een ander perspectief, op de podiumversie. Niet in de zaal, maar in onze foyer kan een beperkt aantal mensen de voorstelling in VR zien met een VR-bril. Uniek aan deze VR-versie is dat alles live wordt ervaren: als de danser op het podium valt, valt die ook in de VR-versie!

LET OP: Je koopt dus OF een kaartje voor de podiumversie OF voor de VR-versie van de voorstelling Digital Twin. Beide voorstellingen starten en eindigen op hetzelfde tijdstip.

Website: Another Kind of Blue

Ook interessant voor jou: