toneel

Toneelgroep Oostpool met Ariane Schluter en Sigrid ten Napel

Een Meeuw


za 15 april 2017   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


De aanstormende versus de gearriveerde generatie: Tsjechov op zijn best.

  • Tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk (winnaar Arlecchino voor zijn rol in ‘Angels in America’) spelen moeder en zoon
  • Bestel kaarten voor de inleiding om 19.00 uur om je voorstelling nog intenser te ervaren.

In ‘Een Meeuw’ laveert Tsjechov delicaat tussen komedie en tragedie. Hij zet twee levensbepalende fases naast elkaar: jongeren die op het punt staan het leven te ontdekken en ervaren mensen die de stand opmaken en kijken waar het leven ze heeft gebracht.

Konstantin en Nina staan aan het prille begin van hun kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen al terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze vervlecht Tsjechov hun levens via ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning en de delicate concurrentie tussen generaties.

De personages van regisseur Marcus Azzini strijden altijd voor het recht om gezien te mogen worden voor wie ze zijn. Zonder concessies. Voor ‘Een Meeuw’ brengt Azzini een topcast bij elkaar, bestaande uit uitzonderlijke talenten van verschillende generaties.

Bestel kaarten voor Ariane Schluter en Sigrid ten Napel in 'Een Meeuw'

Website: Toneelgroep Oostpool

Met: Peter Bolhuis, Daniel Cornelissen, Sigrid ten Napel, Martijn Nieuwerf, Ariane Schluter, Vincent van der Valk e.a

Ook interessant voor jou: