toneel

Arjan Ederveen & Jack Wouterse | Theater Rotterdam

Walden


vr 5 mei 2017   Kleine zaal

20:30 - 21:45 uur

Bestel snel


za 6 mei 2017   Kleine zaal

20:30 - 21:45 uur

Bestel snel


Tragikomedie met Arjan Ederveen en Jack Wouterse als 2 oude mannen. Grappige en ontroerende tekst van Ederveen over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

  • "De hit van Oerol is Walden van het Ro Theater" | de Volkskrant
  • Met: Arjan Ederveen en Jack Wouterse
  • Paul de Leeuw zei over  Walden: "Ik heb een van de mooiste voorstellingen gezien, misschien wel van mijn hele leven. Het is zo ontroerend goed en zo prachtig geschreven. Het is te mooi voor woorden."

De twee oude mannen Ab en Jacob (Arjan Ederveen en Jack Wouterse) schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke….de seizoenen wisselen elkaar af, en ze blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee mannen gevangen in de alledaagsheid van het leven.

Walden is een ontmoeting tussen twee ras entertainers: Ederveen en Wouterse. Een ontroerende en grappige voorstelling over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Ederveen en Wouterse brengen met Walden de “opvolger” van Tocht. De tragikomische voorstelling waarin Arjan Ederveen en Jack Wouterse omringd door het publiek twee oudere vrouwen speelden die worstelden met eenzaamheid, met vergeten, met paasbrood en een haas. Met WALDEN schrijft Arjan Ederveen opnieuw een tekst over de tragiek van het leven; over het verlangen naar meer. Ook nu weer in regie van Alize Zandwijk.

Bestel nu kaarten voor Walden met Arjan Ederveen en Jack Wouterse

Website: Ro Theater

de Volkskrant

"Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef [...] Hun weerbarstige dansje als Moeder Natuur en Vadertje Tijd is weergaloos. 'Je moet tijd zaaien om hoop te oogsten', is een van de onliners die echoot. "

Theaterkrant

"Beide acteurs blinken uit in hilarisch stil spel en stoute, goed getimede taalvondsten. Maar, bijna terloops, schetsen ze daarmee ook een schrijnend beeld van ondoorgrondelijke eenzaamheid."

NRC

"Maar waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen."

tekst: Arjan Ederveen

eindregie: Alize Zandwijk

dramaturgie: Liet Lenshoek

Ook interessant voor u: