muziek

ArtEZ LunchTheater


vr 20 april 2018   Kleine zaal

12:00 - 12:45 uur

Bestel snel


Shermaine Velasco en Florence van der Does vormen sinds begin 2018 een pianoduo. Naast hun studie aan het conservatorium studeren zij aan de Pianoduo Festival Academy van het Pianoduo Scholtess-Janssens.

Shermaine Velasco (1994) begon op zesjarige leeftijd met pianoles bij Maaike Eijkman aan de Muziekschool de Kunstlinie in Almere. Op haar negende werd zij daar aangenomen in de jong talent klas. Zij vervolgde haar studie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar bachelor diploma behaalde in juni 2017. Tegenwoordig studeert zij bij Klára Würtz in de master aan het Conservatorium van Utrecht. Shermaine geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in de Doelen in Rotterdam, de Schouwburg in Almere en tijdens het festival Wonderfeel. Zij kreeg masterclasses van onder andere Eliane Rodriguez, Rian de Waal, Paolo Giocometti, Nino Gvetadze, David Kuyken, Mila Baslawskaja en Brenno Ambrosini. Shermaine is zeer actief in het maken van kamermuziek. Naast het pianoduo vormt zij een duo met violist Daniel Lee.

Florence van der Does (1994) begon na het volgen van vioollessen bij Ferdinand Kornet en zanglessen bij Leny Stappers op 13-jarige leeftijd met pianoles. Mark van Hoofd bereidde haar voor op haar toelating voor het conservatorium. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding. Momenteel studeert zij bij Frank Peters in de bachelor opleiding aan het Artez conservatorium in Zwolle. Florence geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Musis Sacrum in Arnhem, Theater Orpheus in Apeldoorn en Muziekcentrum Enschede. Masterclasses volgde zij bij onder andere Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Fernando Rossano, Rikako Murata, David Kuyken en Bart van Oort. Florence is een actief kamermusicus. Naast het duo met Shermaine maakt zij sinds 2015 deel uit van het Fasna trio, waarin zij samenspeelt met Jet en Loes van Oosterhout.

Lunch na afloop
Na afloop serveert Kar-ma zoals gebruikelijk een smakelijke lunch aan de kar.

 

Ook interessant voor u: