ArtEZ LunchTheater

Geenszins Passé Drs. P.


vr 28 april 2017   Kleine zaal

12:15 - 13:50 uur

Gratis toegang


“De man en zijn werk hadden een vormelijk voorkomen met een monkelend soort humor. Die combinatie maakte hem uniek” | NRC-Handelsblad, Henk van Gelder

Heinz Hermann Polzer (1919-2015) is in Nederland bekend geworden als Drs. P. Hij was dichter en cabaretier, maar bovenal componist en zanger van zijn zelfgeschreven liedjes. Honderden liedjes schreef hij, duizenden gedichten en veel proza. Drs. P wordt gezien als een eminente eenling in de Nederlandse kleinkunst, die tot zijn beste prestaties kwam als hij liedjes kon maken over schijnbaar onmogelijk te bezingen onderwerpen. Ook kon hij buitengewoon vrolijke nummers maken over lugubere onderwerpen. Zijn muziek bestreek vele muzikale genres, was altijd goed, altijd raak. Drs. P was dankzij zijn toegankelijke teksten en muziek vaak te gast op televisie en radio. Tot zijn bekendste nummers behoren: Veerpont (Heen en Weer), O wat leuk, Gezusters Karamazov, Dodenrit en Wat heb je gedaan, Daan?

Al een aantal jaren brengen studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle een eerbetoon aan tekstdichters, componisten en artiesten uit de Nederlandse kleinkunst-, theater- en muziekgeschiedenis. Met dit programma toeren zij een week langs diverse theaters in Nederland.

ArtEZ LunchTheater

Elke vrijdag om 12.15 uur start het ArtEZ LunchTheater waarbij studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten optreden. De afdelingen muziek, dans en theater wisselen wekelijks met elkaar af. Je ziet werk van eerstejaars- tot eindexamenstudenten, veelal eigen gemaakt. Het ArtEZ LunchTheater is gratis toegankelijk en elke vrijdag, met uitzondering van de schoolvakanties.

Line-up studenten: Lotte van Bolhuis, Jasper van der Deen, Ewout Ganzevoort, Milou Hesselink, Yoanique Hillen, Roy Hingstman, Reinout van der Linde, Jane Loois, Robin Muilwijk, Lieke Radstaak, Thomas Schiphof, Hedwig van Staalduine, Wouter de Vries, Merijn Wouda.

Artistiek leider: Ronald Douglas

Regie & theatercoach: Louis van Beek

Arrangementen: Jan Wichert Bunschoten