toneel

Bejaarden & Begeerte

Het Zuidelijk Toneel


wo 17 oktober 2018   Kleine zaal

15:00 uur

Bestel snel


Afscheid na tien jaar ‘Bejaarden & Begeerte’

Ze raakten tien jaar geleden geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd opnieuw verliefd werden. Liefde op latere leeftijd, dat werd het onderwerp van hun voorstelling Bejaarden & Begeerte. Nu, een decennium later, nemen Oscar Kocken en Lucas de Man afscheid, te oud geworden voor grootmoeders schoot. 

Bejaarden & Begeerte is een reis door de tijd: over de twijfels en aarzelingen van vroeger, toen ‘het’ nog in het geheim moest voor de ouders. En het gemis en verlangen vandaag, nu ‘het’ in het geheim moet voor de kinderen.

“Door de transparante wisselwerking tussen bühne en zaal krijgt de voorstelling een open, los en plezierig karakter.” | NRC Handelsblad ★★★★

Bejaarden & Begeerte gaat zelfs al langer mee dan de musical Soldaat van Oranje, maar dit wordt echt het allerlaatste seizoen. Na meer dan 250 speelbeurten en ruim 25.000 bezoekers. Oscar Kocken en Lucas De Man nemen afscheid met een voorstelling die net wat anders is dan de afgelopen seizoenen. Want ze zijn natuurlijk veranderd de afgelopen tien jaar, ze kunnen de jongeheren van toen eigenlijk niet meer geloofwaardig spelen. Daarom kijken ze deels ook terug op een decennium Bejaarden & Begeerte: wat hebben zij en hun publiek zien veranderen?

Wel gebleven: de tour met hun zangeres (70+), de humor, het respect en de boodschap: heb lief en lééf! Edwin Rutten bij Omroep Max: ‘Ik vind het fantastisch wat die vogels vertellen!’. Eén ding is ook onveranderd, het strenge deurbeleid: de voorstelling is verboden voor 65-minners. Of nou vooruit dan: onder begeleiding van een 65-plusser zijn ze welkom.

Website: Bejaarden & Begeerte

Productie: Lucas De Man, Oscar Kocken en Het Zuidelijk Toneel

Concept en spel: Lucas De Man en Oscar Kocken

Toneelbeeld: Jasper Rijsdijk

Ook interessant voor u: