toneel

Bodil de la Parra

Het Verbrande Huis


za 18 januari 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een Surinaamse familiekroniek

Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop, sliep onder één klamboe met haar neefjes en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. 

Haar tantes kookten de heerlijkste gerechten en ze danste op muziek van Lieve Hugo. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

"De la Parra’s ontwapenende eerlijkheid ontroert en verbaast. Ze durft." | NRC Handelsblad

In 'Het Verbrande Huis' wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk verhaal dat zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

“Relevant, urgent, prachtig verteld en mooi geregisseerd door Wimie Wilhelm.” | Scènes

 "Gá, alstublieft, gá! Want zo'n prachtige voorstelling als deze, met zoveel kunde gespeeld, dat zie je niet elk seizoen." | Theaterparadijs

Website: Rudolphi Producties

Tekst & spel: Bodil de la Parra
Regie: Wimie Wilhelm
Vormgeving: Michiel Voet
Kostuums: Arien de Vries

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: