toneel

Bram van der Vlugt e.a.

Vaders & Zonen


za 25 maart 2017   Grote zaal

20:00 - 21:40 uur

Bestel snel


Ontroerende voorstelling over de relatie tussen vader en zoon.

  • Bestel kaarten voor de inleiding om 19.00 uur om je voorstelling nog intenser te ervaren
  • De inleiding wordt verzorgd door acteurs Thijs Prein en Merijn de Jong

Na het bejubelde ‘Mr. Green’ is Bram van der Vlugt (82) te zien als ontroerende vader in een indringend stuk met teksten van onder anderen Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Thomas Verbogt.

‘Vaders & Zonen’ komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef acteur Thijs Prein brieven met gerenommeerde schrijvers, onder wie Grunberg, Nasr, Wieringa en Japin. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisselingen ontstond dit theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning.

De vader is 80 jaar geworden. Ooit was hij acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij met z’n zonen elke dag scènes uit ‘King Lear’, het mooiste stuk van Shakespeare. Tijdens het spelen komen de geheimen van het verleden naar boven. Is deze vader wie hij zegt dat hij is?

Bestel nu kaarten voor Bram van der Vlugt in 'Vaders en Zonen'.

Website: Vaders & Zonen

De inleiding wordt verzorgd door Thijs Prein en Merijn de Jong, die beiden ook meespelen in de productie.  

Thijs Prein studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij speelde eerder bij Hummelinck Stuurman in twee voorstellingen van het drieluik Tsjechov3, De Meeuw en De Kersentuin, onder regie van Gerardjan Rijnders. Hij speelde bij Bos theaterproducties in De Avonden en in Hoe overleef ik (zonder) liefde?. In januari 2013 speelde Thijs Prein zijn solo voorstelling Vogel, in coproductie met De Hollanders, op locatie in de Roest hallen in Amsterdam. Thijs Prein is initiatiefnemer en artistiek leider van de toneelonderneming Kat op het spek.

Merijn de Jong debuteerde op negenjarige leeftijd in Carré in de musical Les Miserables  van Joop van den Ende als de kleine Gavroche en speelde daarna op jonge leeftijd in verschillende opera producties van de Nederlandse Opera Stichting. In 2016 studeert Merijn de Jong af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie om vervolgens meteen aan de slag te gaan bij gezelschappen als het Nationale Toneel, Carver en d’Electrique. Hij speelde in verschillende succesvolle voorstellingen in de regie van Susanne Kennedy, Gerardjan Rijnders en Ola Mafaalani. Met Gijs de Lange maakte Merijn de Jong met zijn eigen theatergroep de Pooiers de lunchvoorstelling Morgen doe ik het en zeer recent met Antoine Uitdehaag Oorlog. Merijn de Jong is ook enkele jaren verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel onder de artistieke leiding van Ola Mafaalani.

 

Samenstelling en regie: Gerardjan Rijnders

Met: Bram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jong

Ook interessant voor jou: