theatercollege

Luisterspecial | Dark Days

Brechtje Roos


za 18 november 2023   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Dark Days, muziekverteller Brechtje Roos presenteert deze luisterspecial over muziek die wereldwijd klinkt tijdens de donkere dagen van het jaar.

Luisterspecial
Wat klinkt er tijdens de donkere dagen van november en december? Er moet en zal van alles gevierd worden tenslotte. Wereldwijd. Dark Days is voor nieuwsgierige muziekliefhebbers die graag verder luisteren dan hun neus lang is. Diversiteit en avontuurlijk zijn de labels die bij dit Luisterlab passen. Samen met prikkelende muziek natuurlijk!

De bekende donkere-dagen-hits laat de muziekverteller links liggen, geen Bing Crosby dus. Tenzij een luisteraar dat meebrengt als donkere dagen muziekmijmering. Enne… welke muziek zou je dan tijdens de langste nacht kunnen opzetten? Hoor het allemaal tijdens Luisterlab Dark Days en ga naar huis met een muzieklijst die past bij de donkere dagen anno 2023.

Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel open en nieuwsgierige oren mee!

Wat?­
De oren van luisteraars worden zachtjes gekieteld. Er klinkt muziek uit de iPod van Brechtje van over de wereld met daarbij de verrassend originele context van haar. Vanuit allerlei invalshoeken laat de Muziekverteller de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Originele muziekeducatie om nog meer tussen de noten door te horen.  

In vorige seizoenen was er een ware stormloop op deze luisterspecial bij de bieb in Den Haag. Met een extra ingelaste mogelijkheid zodat ca.100 man er van konden genieten. In Deventer is er plek voor 80 luisteraars. Kortom: ben er op tijd bij.

Website: Studio Hoor

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter van studio Hoor!) scherpt oren aan en laat anders­ luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Freelance geeft ze Luisterlabs, concertpresentaties, luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek, inleidingen op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als Cappella Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble, Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo62, Nacht van de Filosofie Den Haag.

Studio Hoor werkt op dit moment samen met o.a. Schouwburg Ogterop Meppel en Goudse Schouwburg.

 

Ook interessant voor jou: