klassiek

Wien bleibt Wien 2.0

Kerstconcert van Camerata Amsterdam–Kiev o.l.v. Jeroen Weierink


di 19 december 2023   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Wien bleibt Wien 2.0 is hét romantische muziekfeest voor de kerst- en nieuwjaarsperiode. Een programma, waarin jong en oud zich kunnen onderdompelen in een ultieme kerstsfeer die bruist als sprankelende champagne! Met solisten Claudia Petacca, Marcel Reijans en Sef Thissen aangevuld met topsolisten van de Opera van Kiev en Oekraïense musici uit het Irishuis!

Een prachtig programma met vocale solisten die hun sporen verdiend hebben op de grote nationale en internationale podia. Zo staan sopraan Claudia Petacca, tenor Marcel Reijans en de sympathieke bariton Sef Thissen samen met dansers van het Kiev Ballet garant voor een geweldige voorstelling. Bovendien worden zij aangevuld door topsolisten van de Opera van Kiev, waaronder Maria Knihnytska, Tanya Efimenko en Volodymyr Efimenko.

Camerata Amsterdam heeft haar naam voor deze gelegenheid aangepast naar Camerata Amsterdam-Kiev. Oekraïense en Nederlandse musici spelen samen en zorgen voor een sfeervolle instrumentale omlijsting van het programma.

Regisseur Mark Krone, bekend van vele musicals en opera’s in binnen- en buitenland, maakt er weer een prachtige avond van. En, het geheel staat natuurlijk, zoals altijd, onder muzikale leiding van de vermaarde maestro Jeroen Weierink, die op unieke en aanstekelijke wijze het programma dirigeert en presenteert.

Orkest: Camerata Amsterdam - Kiev

Dirigent: Jeroen Weierink

Regie: Marc Krone

Solisten: Claudia Petacca, sopraan, Marcel Reijans, tenor Sef Thissen, Bariton

Dansers: Kiev Ballet

Met medewerking van: Maria Knihnytska, Tanya Efimenko, Volodymyr Efimenko

Ook interessant voor jou: