klassiek

Wien bleibt Wien 2.0

Kerstconcert van Camerata Amsterdam–Kiev o.l.v. Jeroen Weierink


di 19 december 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Wien bleibt Wien blijft hét romantische muziekfeest voor rondom kerst en oud en nieuw. Zoals altijd is het een programma, waarin jong en oud zich kan onderdompelen in kerstsfeer; een programma bruisend als champagne! Met solisten Claudia Patacca en Sef Thissen aangevuld met topsolisten van de Opera van Kiev en Oekraïense musici uit het Irishuis!

Zoals u al jaren van ons gewend bent, gaat u weer genieten van meeslepende walsen van Johann Strauss en co, hartstochtelijke zigeunermuziek en briljante aria’s. We maken zelfs een uitstapje naar de musical en de opera! Natuurlijk mogen ook de evergreens ‘Träume unterm Christbaum’ , ‘Viljalied’ en ‘Lippen schweigen’ niet ontbreken. Het wonderschone “Lied aan de maan” van Antonin Dvorak  zal u 'kippenvel' bezorgen, zeker wanneer dit door Claudia Patacca gezongen wordt.

De gouden stemmen van sopraan Claudia Patacca en de bariton Sef Thissen staan samen met de dansers van het Kiev Ballet garant voor een onvergetelijke uitvoering.  Deze dansers, die op de grote podia van Europa hun sporen verdient hebben, kunt u bewonderen in heerlijke choreografieën van de nationaal en internationaal geprezen Leta Bell.

De topmusici van Camerata Amsterdam worden aangevuld met professionele musici uit Oekraïne. Voor deze gelegenheid heeft het orkest zich omgedoopt in Camerata Amsterdam –Kiev.

Regisseur Marc Krone en lichtontwerper Lars Huijgens tekenen voor een prachtige theatrale ervaring.

Het geheel staat natuurlijk zoals altijd onder leiding van de vermaarde maestro Jeroen Weierink, die op zijn aanstekelijke wijze het programma dirigeert en presenteert.

 

Orkest: Camerata Amsterdam - Kiev

Dirigent: Jeroen Weierink

Regie: Marc Krone

Solisten: Claudia Patacca, sopraan en tenor Sef Thissen, Bariton

Dansers: Kiev Ballet

 

De musici van Camerata Amsterdam spelen al jaren met veel plezier het programma Wien bleibt Wien.

Voor deze editie heeft het orkest haar naam veranderd in Camerata Amsterdam- Kiev.

Dirigent Jeroen Weierink, toerde jaren door de Benelux met grote opera’s als Aida en Nabucco. Deze werden in nieuwe ensceneringen (in de regie van Marc Krone) uitgevoerd door gezelschappen afkomstig uit Oekraïne. Jeroen werkte al jaren met deze gezelschappen afkomstig uit Kharkiv en Njipro evenals met orkesten uit Kiev. Sinds het uitbreken van de  oorlog zet hij zich in, samen met de Deventer Schouwburg en de Gemeente Deventer om voor naar Nederland gevluchte professionele musici  een veilige opvang en de gelegenheid hun beroep op niveau uit te oefenen.

Muziek maken is topsport, wanneer er niet geconcerteerd wordt is het onmogelijk om op hoog niveau te blijven spelen.

De musici wonen in het speciaal voor hun beroepstak ingerichte Irishuis en het Ukraine Liberty Orchestra is voor hen opgericht.  Een gedeelte van deze musici zijn voor deze gelegenheid toegevoegd aan de gelederen van Camerata.

Samen met de concerten van het ULO kunnen de musici zich verheugen op mooie concerten waarbij ze niet alleen hun professionele niveau op peil houden, maar ook aan het publiek de troostende en helende werking van muziek laten ervaren. Veel van deze concerten zijn gekoppeld aan een goed doel in Oekraïne. Zo hebben de musici geld bij elkaar gespeeld voor een speciale ambulance en voor een fixe bijdrage  voor het herstel van het Conservatorium van Kharkiv.

Ook interessant voor jou: