dans

Charkov City Opera & Ballet

De Notenkraker


wo 28 december 2022   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


Deze voorstelling is verplaatst van 17 december 2021 vanwege de coronamaatregelen. Kaartkopers zijn geinformeerd per e-mail.

 Sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski

De Notenkraker vertelt het verhaal van Clara die op kerstavond een notenkrakerpop ontvangt. In haar droom beleeft zij spannende avonturen samen met de Notenkraker. Samen vechten zij tegen de gevreesde Muizenkoning. Wanneer de Notenkraker in een prins verandert, worden ze al snel verliefd. 

De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud keer op keer verovert. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet maken dit prachtige ballet tot een magische kerstvoorstelling voor de hele familie. 

Alvast in de stemming komen kan op 9 december in MIMIK bij de live registratie van De Notenkraker door het volledige gezelschap van het Royal Ballet en het orkest van het Royal Opera House onder leiding van Koen Kessels. Lees meer

 

Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle, Nabucco en Rigoletto naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om klassieke titels op hoog niveau in je eigen theater te ervaren.

Oorspronkelijk choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Gebaseerd op: Het sprookje van E.T.A. Hoffman

Ook interessant voor jou: