klassiek

CLASSSH

Orkest van het Oosten, Burgerweeshuis en Deventer Schouwburg


wo 18 april 2018   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Tijd voor een nieuwe manier om muziek te ervaren? Wij dachten van wel! Laat je tijdens CLASSSH meevoeren op de dikke rauwe sounds van dj en producent Ion Ludwig, die live aan je geserveerd worden. Ondersteund door smeuïge en verleidelijke visuals van vj-collectief Wonderboys word je voelbaar en zichtbaar meegenomen in één bizarre soundscape, die overvloeit in warme melodische klanken van een echt orkest. Een spannende onverwachte ervaring waar je volledig wordt meegenomen en overspoeld door symfonische klanken die je tot op je botten raken. Klassiek in je smoel! Eindelijk een frisse nieuwe kijk op hoe je klassieke muziek ook kan beleven. Ga zitten, pak een biertje en ervaar! Weg met de regels, verwachtingen en etiquette. Wedden dat dit indruk maakt?

Kom gerust op tijd, de zaal gaat al open om 20.00uur en biedt dan al een verrassende ervaring.

CLASSSH is een samenwerking tussen Orkest van het Oosten, Zwolse theaters, Deventer Schouwburg, Hedon en Burgerweeshuis.

Website: CLASSSH

Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten is een eigentijds symfonieorkest met een sterke basis in de provincie Overijssel. Het orkest voorziet op vernieuwende wijze in de behoefte aan klassieke muziek en muziekeducatie. Het orkest is bekend van zijn rol als Maestro-orkest in het gelijknamige televisieprogramma. Sinds 2017 is de Nederlandse maestro Ed Spanjaard als vaste dirigent verbonden aan het orkest.  

Ion Ludwig

Ion Ludwig bracht zijn eerste geluiden naar buiten via een release van Butane’s Alphahouse in 2006 toen hij 21 jaar oud was. Al vanaf zijn zeventiende leeftijd produceert Ion Ludwig elektronische muziek en nu, tien jaar later, echoot zijn muziek door als representatie van pure kwaliteit, talent en wereldwijde erkenning. Inmiddels draait Ion Ludwig in grote clubs overal op de wereld.

Vioolconcert Tsjaikovski

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, beter bekent als Peter Tsjaikovski, is een Russische componist uit de negentiende eeuw. Zijn bekendste stukken zijn de Notenkraker, het Zwanenmeer, zijn Eerste Pianoconcert en het Vioolconcert.

Tsjaikovski schreef zijn Vioolconcert in een resort bij het meer van Genève, waar hij verbleef met een van zijn oud-leerlingen om bij te komen van een ellendig huwelijk. Het Zwitserse landschap en zijn oud-leerling inspireerde Tsjaikovski tot het schrijven van het Vioolconcert. Op 11 april 1878 rondde hij het stuk af, maar dit ging pas eind 1881 in première omdat violisten het stuk te moeilijk vonden. Inmiddels is Tsjaikovski’s vioolconcert een van de populairste composities en is het in verschillende films en reclames gebruikt als soundtrack.

Ook interessant voor u: