klassiek

CLASSSH

Phion, orkest van Gelderland en Overijssel


do 1 oktober 2020   Grote zaal

20:00 - 22:00 uur

Bestel snel


Klassiek zonder etiquette

Dirigent Jamie Phillips, dj Paul van ’t Veer, presentator Rob Dekay en een wereldpremière. Symfonisch, bevrijdend en een beetje tegendraads in een ongedwongen setting. Classsh is een boeiende ontmoeting tussen symfonische tradities en de regels van een popconcert. Laat je verrassen tijdens deze onvergetelijke en intieme avond met het orkest.

Ontmoeting tussen traditie en beleving van nu

Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Laat je naar binnen leiden door de muziek van de dj, neem je drankje mee de zaal in en laaf je aan de betoverende klanken van het orkest in een ongedwongen setting. De traditionele kaders van een symfonisch concert vallen bij Classsh weg, maar aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd.

Een boeiende ontmoeting tussen traditie en beleving van nu, voor wie wél houdt van muziek maar niet van knellende regels. Geen etiquette, wel intimiteit, adventure seats en een snufje experiment. Beleef een onvergetelijke avond met het orkest in z’n meest pure vorm.

Presentatie door Rob Dekay

Presentator van Classsh 2020 is Rob Dekay. Bekend als singer-songwriter met een eigen sound en deelname aan ‘Wie is de Mol?’, heeft hij laten zien dat hij zijn eigen pad bewandeld. De eigenzinnige zanger is dan ook een perfecte match met deze muzikale ontdekkingsreis tussen klassiek en pop.

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. Het systeem biedt automatisch de best beschikbare plaatsen. Rij- en stoelnummer vind je terug op je e-ticket.

Website: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Fiumara Wereldpremière

De avond krijgt een actuele lading door de wereldpremière van het stuk ‘Laws of Motion’ door Anthony Fiumara. De componist werd geïnspireerd door de Covid-19 crisis en de protesten rondom ‘Black Lives Matter’ en dit is terug te horen in zijn compositie.


Pärt Fratres


Overige n.t.b

In deze corona-periode vinden wij het heel belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Ook interessant voor jou: