toneel

Coco Chanel

Ulrike Quade Company & Jo Strømgren Kompani


vr 26 mei 2017   Kleine zaal

20:30 - 21:30 uur

Bestel snel


De koningin van de mode op de catwalk van Ulrike Quade en Jo Strømgren.

  • Ulrike Quade geniet internationale bekendheid als theatermaakster die handgemaakte menselijke figuren inzet als levensechte tegenspelers
  • Jo Strømgren Kompani is een gerenommeerd theatergezelschap uit Noorwegen

Na hun succesvolle samenwerking ‘The Writer’ – over het leven van de omstreden Noorse schrijver Knut Hamsun – brengen Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani opnieuw een kleurrijk persoon uit de eerste helft van de twintigste eeuw tot leven.

Als icoon van elegantie bevrijdde Coco Chanel met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. De koningin van de mode kende een bewogen levensgeschiedenis waarin zij vanuit een weeshuis opklom tot de hoogste Franse kringen. Jacqueline Kennedy droeg een roze Chanel-pakje op de dag dat haar man vermoord werd en Marilyn Monroe beweerde dat Chanel no. 5 het enige was wat ze droeg in bed.

Ulrike Quade en Jo Strømgren zijn gefascineerd door de geschiedenis van deze complexe vrouw, die ervoor koos zichzelf te mythologiseren en haar mode tot een symbool van emancipatie maakte.

Bestel kaarten voor Coco Chanel.

Website: Ulrike Quade Company

Theaterkrant★★★★★

“Een niet in woorden te vangen toveren. (…) zo eigenwijs anders en zo razendsnel van de ene truuk naar een andere foef schakelend, dat deze toeschouwer van puur kijkergeluk niet meer weet waar te kijken.”

Volkskrant

“Alle simpel gecreëerde poppenfiguren ogen zowel fragiel als delicaat, zelfbewust als stijlvol, net als Chanel zelf in diverse levensfasen (...) Een prestatie, vooral qua vormgeving en poppenspel.”

Scènes

“fascinerend door de sterke beeldende kracht.”

Haarlems Dagblad

“Toverachtige voorstelling”

Ulrike Quade Company

De voorstellingen van de in Amsterdam gevestigde Ulrike Quade Company zijn een
combinatie van beeldhouwwerk, dans, performance, taal en muziek. Ulrike Quade Company maakt vaak (inter-)nationale coproducties. De meest recente voorstellingen zijn het succesvolle De Wand, dat te zien was in de Nederlandse theaters en op Oerol 2016, en Madama Butterfly, dat op 31 januari in première gaat in De Munt/La Monnaie in Brussel.

Ook interessant voor u: