dans

Conny Janssen Danst

BROOS


za 16 maart 2019   Grote zaal

20:00 - 21:20 uur

Bestel snel


'Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht’

BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling van Conny Janssen Danst over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd.

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn. 

“Multi-instrumentalist Maartje Teussink is een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes.” | Trouw over ‘COURAGE’

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

"Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders, ouderen: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dan zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers onderzoek ik de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd." | Conny Janssen over BROOS

In gesprek met Conny Janssen - choreograaf & artistiek leider

Choreograaf Conny Janssen gaat tijdens de inleiding in gesprek met dansdeskundige Liesbeth Osse. BROOS is misschien wel het meest persoonlijke werk uit de 26-jarige carrière van de choreograaf en artistiek leider. Daarom wordt zij tijdens dit interview aan de tand gevoeld over haar inspiratiebronnen, de vertaling naar dans, haar manier van werken en de samenwerking met muzikant Maartje Teussink. Een unieke kans om meer te weten te komen over BROOS en de choreografe. Uiteraard is er ruimte om zelf vragen te stellen.

 

Website: Conny Janssen Danst

Choreografie: Conny Janssen

Dansers: Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch

Toneelbeeld: Thomas Rupert

Lichtontwerp: Remko van Wely

Kostuumontwerp: Babette van den Berg

Dramaturgie: Judith Wendel

Muziek: Maartje Teussink

Repetitor: Erik Spruijt

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Kar-Ma's Keuken voor € 18,50 per persoon.

Op het menu staat: kipsaté met pindasaus, gele rijst, frisse sla met atjar en verse frieten.

Of de vegetarische optie: maaltijdsalade geitenkaas met zongedroogde tomaat, rode ui, komkommer, avocado en olijf. Geserveerd met warme honing, walnoten en verse frieten.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Lees hier de recensie van Theaterkrant.

Lees hier de recensie van de Volkskrant.

Ook interessant voor u: