muziek

Cry Me A River Band

Heroes of the 70's


za 1 april 2023   Grote zaal

20:00 - 22:20 uur

Laatste kans


The best Rock songs. The finest stories.

Na zijn succesvolle theatertour The Life of a Man - Joe Cocker, brengt Erik met zijn geweldige Cry me a River Band een nieuw avondvullend theaterconcert: Heroes of the ‘70s. De jaren zeventig behoren tot de productiefste en creatiefste jaren uit de pophistorie en bracht prachtige muziek en spraakmakende artiesten voort.De veelzijdige rockzanger Erik Hagelstein – in 2021 finalist van The Voice Senior – brengt met zijn band een sprankelende ode aan de seventies met de beste songs van dat decennium. Van ‘Hotel California’ tot ‘Sweet Home Alabama’ en van ‘Radar Love’ tot ‘Sultans of Swing’, aangevuld in woord en beeld met legendarische herinneringen aan bijvoorbeeld de autoloze zondag in 1973. Een heerlijke avond gegarandeerd.

Website: Cry Me A River Band

De jaren 70 vormen misschien wel het meest interessante decennium uit de geschiedenis van de popmuziek. Het was een tijd van uitersten, waarin hardrock, punk en new wave konden bestaan naast het werk van singer-songwriters, disco- en soul-acts. 

Voorafgaand aan de voorstelling neemt Anne Hurenkamp je mee op een korte maar interessante reis door de muziek van de  seventies. Wat gebeurde er in deze jaren, waarin het borrelde en bruiste van de creativiteit in de popmuziek? Hoe beïnvloedden de verschillende stromingen en artiesten elkaar?

Het is misschien wel stof voor een complete theateravond, maar Anne praat je er in deze inleiding op hoofdlijnen doorheen. De perfecte muzikale opwarmer voor Heroes of the 70's.

Ook interessant voor jou: