jeugd & familie

De Drakentemmer (4+)

Kinderboekenweekspektakel


zo 15 oktober 2017   Kleine zaal

12:30 - 13:30 uur

Bestel snel


zo 15 oktober 2017   Kleine zaal

14:30 - 15:30 uur

Bestel snel


Een getekend verhaal over jezelf durven zijn en vriendschap.

Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?

Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld....en soms ook weer uitgeveegd. De makers lieten zich inspireren door de tekeningen van Mies van Hout.

Reactie van Theater 't Kielzog - Hoogezand | Rita de Beer 

Het was heel goed, een ontzettende leuke voorstelling!!! Ik heb de voorstelling meerdere keren gezien en elke keer was het weer genieten.
Van de leerkrachten alleen maar lovende reacties ontvangen.

Het Kinderboekenweekspektakel is een evenement van de Openbare Bibliotheek Deventer, de Leeuwenkuil en de Deventer Schouwburg.

Valentijn maakt warme, knusse voorstellingen voor jong publiek. In de voorstellingen staan positieve thema’s centraal, zoals moed, geloof in jezelf en vertrouwen.

Met het oprichten van een productiehuis biedt Valentijn jonge (poppen)spelers een podium en stimuleert hen in hun professionele ontwikkeling.

Regie, concept en idee: Elly Bakker 
Eindregie: Ingrid van Leeuwen 
Spel: Joeso Peters, Silas Neumann/Jelle Mensink 
Gebaseerd op tekeningen van: Mies van Hout 
Foto: Ruud Ploeg 

Ook interessant voor u: