jeugd & familie

Phion & Theater Sonnevanck (6+)

De Geheime Tuin


zo 2 april 2023   Grote zaal

15:30 uur

Laatste kans


Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie!

Omdat haar ouders op zakenreis gaan komt Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom te wonen. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd stil moet blijven staan. Maar Sara is niet gek: hier klopt iets niet. Waarom fluisteren alle bediendes de hele tijd? Waarom zegt haar oom zo weinig? En wat is toch dat gejammer in de nacht? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen. En Sara zal ontdekken wat voor geheimen dat zijn! Brutaal gaat ze op onderzoek uit. 
Ze ontmoet Puck, een jongen uit het dorp die zingt met de vogels en praat met de bomen. Samen ontdekken ze de geheimen van het huis en vinden ze de verborgen tuin. De oude tuin die ze opnieuw tot bloei brengen, prachtiger dan ooit. Langzaam komt het oude landhuis tot leven!

Met De Geheime Tuin maken Phion, orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde, gelijknamige boek van Frances Hodgson Burnett. Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin. Samen met een troep acteurs én duizelingwekkende kostuums van Dieuweke van Reij wordt De Geheime Tuin een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Phion en Theater Sonnevanck werken regelmatig succesvol samen, maar nog niet eerder in een productie van deze spectaculaire omvang. Met deze eigentijdse familievoorstelling markeren Phion, orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck de start van een gezamenlijk langjarig repertoire voor families in Oost-Nederland en daarbuiten.

Ook interessant voor jou: