specials

De Kiesmannen

Op zoek naar Europa


wo 19 april 2023   Kleine zaal

20:30 - 22:00 uur

Bestel snel


De Kiesmannen bestormt dit jaar de podia met de nieuwe theatervoorstelling Op zoek naar Europa. De voorstelling neemt je mee op een reis vol muziek en verhalen van de Brusselse torens naar de rafelranden van het continent.

Want het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf. Weet jij eigenlijk nog wel wat het betekent om Europeaan te zijn? Of hebben wij een nieuw Europees verhaal nodig? Europa verdrinkt in haar eigen geschiedenis; het oude continent is op zoek naar antwoorden. Ga mee op zoek.

De Kiesmannen maakt impactvolle theatershows, programma’s en podcasts om politiek voor jonge mensen tot leven te brengen. Eerder stonden ze met hun shows in een uitverkocht Paradiso, ITA, Stadsschouwburg Groningen en Europees Parlement. Tijdens deze voorstelling gooit De Kiesmannen het roer om. Onder begeleiding van regisseur Leopold Witte ontrafelen acteurs Anton de Bies, Dorien van Gent en Dylan Ahern het Europese verhaal door middel van spel, muziek en humor.

“De Kiesmannen weten met een fonkelende, unieke mix van maatschappelijke thema’s en vermaak elk theater in vuur en vlam te zetten.” | Johan Fretz

 

Website: De Kiesmannen

Concept: De Kiesmannen

Regie: Leopold Witte

Script: Dylan Ahern & Jacob de Groot 

Dramaturgie: Jacob de Groot

Spel: Anton de Bies, Dorien van Gent & Dylan Ahern

Tekstbijdrage en redactie: Eva van Zanten & Joshua Vissers

Scenografie: Ruben Wijnstok

 

Beeld: Bart Grietens

Lees hier het artikel van het Parool

 

Ook interessant voor jou: