opera

Nationale Opera, Reisopera & Opera Zuid

Ändere die Welt! - muziektheater op de barricades


do 30 maart 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Muziektheater op de barricades

Met Ändere die Welt! geven componist en dirigent Leonard Evers en regisseur Mart van Berckel een poëtische kijk op een wereld in verandering en op de individuele emoties in tijden van crisis. 

Leonard Evers construeert met muzikale brokstukken uit het verleden en nieuwe composities een eigenzinnige klankwereld. Hierin weerklinken strijdlustige en poëtische liederen van de Duitse componist Hans Eisler, het Tweede Strijkkwartet van de muzikale revolutionair Schönberg, hedendaagse teksten van een spoken word artist en elektronische muziek. Het stuk wordt bezongen in vier cantates, die tegelijk ook de natuurlijke cyclus van de seizoenen verbeelden, waarin de herfst staat voor het besef van sterfelijkheid en de lente hoop brengt.

Mart van Berckel creëert een toneelbeeld vol melancholie. Waarin wordt gerouwd om datgene wat voorbij is en de hoop bestaat op nieuwe bloei. Het jong talent van De Nationale Opera Studio en het artistieke team laten een wereld in verandering zien en de plek van de mens in de maalstroom van opkomst en ondergang, van hoop, verzet, leven en dood.

Coproductie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid in het kader van talentontwikkeling van jonge artiesten in Nederland.


Ändere die Welt wordt uitgevoerd in het Duits met Nederlandse boventiteling.


NB: Wil je meer zien van de Nederlandse Reisopera? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen 'Hänsel und Gretel' en 'Die Zauberflöte' bij onze ‘buren’ in Theater Orpheus. 

Muzikale leiding en concept: Leonard Evers

Regie en concept: Mart van Berckel

Decor: Vera Selhorst

Kostuums: Rosa Schützendorf

Licht: Vera Selhorst

Dramaturgie: Jasmijn van Wijnen, Luc Joosten

Zangers van De Nationale Opera Studio

Coproductie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid

Ook interessant voor jou: