toneel

De Verleiders Female

Susan Visser, Jelka van Houten e.a.


za 11 januari 2020   Grote zaal

20:00 - 21:45 uur

Laatste kans


Een voorstelling onder de gordel

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn ‘DE VERLEIDERS FEMALE’: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja).

Dit alles volgens het bekende VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices kruisen de degens en bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen.

Website: DE VERLEIDERS

Producent: Bos Theaterproducties
Regie: Tom de Ket (DE VERLEIDERS, Het Pauperparadijs)
Marie de Waal en Gusta Geleijnse
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Kostuumontwerp: Arien de Vries

De cast bestaat uit Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Eva-Marie de Waal (Holy-F, Suikerland) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs). 

De rol van Eva Marie de Waal (zwangerschapsverlof) wordt overgenomen door Dunya Khayame.

‘Must voor man én vrouw’ ... ‘humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam’ ... ‘zeer sterk spelende actrices’ ... ‘Louwrier laat zich als groot talent gelden’ | **** Scenes

‘Weten de vijf de vinger exact op de zere plekken te leggen’ | Noordhollands Dagblad

‘het duivelse talent van Louwrier’ | Volkskrant

Bekijk de trailer:

 

Bekijk de aftermovie van de première:

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: