toneel

De Verleiders

Pandepaniek


vr 25 februari 2022   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Het Verleiders recept: harde, zwarte en soms doorbijtende humor

  • Denk mee over de (gevolgen van de) mondiale coronacrisis
  • Met George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács

De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01% rijken daar gebruik van maken.

De coronacrisis zal grote maatschappelijke en sociale consequenties hebben. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en dat gaan DE VERLEIDERS doen! Wie profiteert er van deze paniek? Banken en beursgenoteerde bedrijven worden weer gered met belasting geld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger. Wat doet dit met jou, je werk, geliefden en spaargeld? Hoeveel reuring 'Door de bank genomen' ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan?

Verwacht geen troosttheater. Het is tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor. Een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne en een vaccin tegen de waan van de dag. Durf te komen!

NB. Deze voorstelling is verplaatst van 21 januari 2021 naar 25 februari 2022.

Website: DE VERLEIDERS

Luister nu de podcast van de Verleiders.

In de podcast spreken theatermakers en 'Verleiders van het eerste uur' Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek: het geldstelsel, inkomensongelijkheid, belastingontduiking en de moraal van de rijkste 0,01% ter wereld.

Persconferentie 1:

Persconferentie 2:

Producent: Bos Theaterproducties

Regie: Aat Ceelen

Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács

Decorontwerp: Michiel Voet

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Kostuumontwerp: Maya Schröder

Ook interessant voor jou: