jeugd & familie

De wereld & Ko (8+)

oa Tijn Docter, Minne Koole, Mats Voshol


do 14 november 2019   Kleine zaal

19:30 uur

Bestel snel


Pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid

  • "Fantasie als harnas tegen verdriet" | Kidsweek ★★★★ 1/2 
  • Met Tijn Docter, Minne Koole en Mats Voshol
  • Theatertekst door Gideon Samson, veelvuldig Zilveren Griffel winnaar

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby's en beroven een bank. Maar Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

"Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd." | de Volkskrant ★★★★
"Het rollenspel dat vader en zoon spelen, is heel grappig. Met kartonnen dozen en knutsels van huis-tuin-en-keuken-spullen, maken ze elke fantasie werkelijkheid. Het is verbazingwekkend wat die twee elke keer weer voor elkaar krijgen." | Kidsweek ★★★★ 1/2 

In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde en het kwaad, dapperheid en domme pech.

"De wereld & Ko is een pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid. Hoe hard die soms ook is." | Theaterkrant

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je 8 jaar of ouder bent. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. 

Website: Stip theaterproducties

De tekst van De wereld & Ko is geschreven door Gideon Samson, hij is meerdere keren onderscheiden met een Zilveren Griffel (o.a. Ziek en Zwarte Zwaan) en een Vlag en Wimpel (Alle dieren drijven en Eilanddagen). Zijn laatste boek Zeb. kreeg vijf sterren in de Volkskrant en de NRC. 

De voorstelling wordt geregisseerd door Belle van Heerikhuizen, die in 2016 met het idee voor deze voorstelling de Jeugdtheaterpitch van STIP theaterproducties won. 

 

Ook interessant voor u: